Ghostbusters: Afterlife Recap – Yeni Nesil Ghostbusters

Ghostbusters: Afterlife incelemesi burada. Ivan Reitman’ın oğlu Jason Reitman’ın yönettiği, geçmiş ve gelecek arasındaki kurgusal bağlantıyı konu alan yeni nesil Ghostbusters hikayelerine ne dersiniz?

İlk fragmanından bu yana merakla beklenen Ghostbusters: Afterlife filmi sonunda izleyicilerin karşısına çıktı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle defalarca ertelenmek zorunda kalan yapım, 80’lerin efsanesini beyaz perdeye geri getiriyor. Paranormal olayları ve hayalet hikayelerini komedi unsurlarıyla başarılı bir şekilde birleştiren Ghostbusters, yeni filmiyle zamanda geriye gitmek istiyor gibi görünüyor. 2016’da çekilen ve diğer yıldızların yanı sıra Kate McKinnon ve Melissa McCarthy’nin oynadığı “Ghostbusters: Answering the Phone”, gişede film izle pek başarılı olamadı. Ancak, izleyiciler ve eleştirmenler tarafından yüksek puan almadı. Ghostbusters: Afterlife ise 2016 filminden bağımsız olarak beyaz perdeye geldi.

Afterlife, bildiğimiz gibi Ghostbusters ilhamını sürdürmeye çalışıyor gibi görünüyor. Elbette filmde yaşanan teknolojik gelişmelere rağmen eski filmlerin doğal olarak sahip olduğu 80’ler havasını yakalamayı başardı. Atmosfer seçimi ve set tasarımı orijinal filmle tutarlı. Bunun dışında neredeyse her sahneye nüfuz ediyor; tulumlar, ekipman ve P.K.E., Mitt’in yoğun nostaljisinin kokusunu almadan edemiyor. Bununla birlikte, ilk Ghostbusters çalışmasına çok popüler olan korku ve komedi unsurlarını verdiğini iddia etmek zor. Siyasi hiciv ve gösterişli maskaralıkların yerini şakalar ve ısırma şakaları aldı. Ancak, gülerken ve gerginken gördüğünüz proton tabancalı veya Ecto-1’li bir Ghostbusters filmi izlediğinizi fark ediyorsunuz.

Ancak daha iyi bir inceleme için filmi farklı bir perspektiften ele alalım. Yazının devamının filmle ilgili spoiler içereceğini belirtmekte fayda var.

Website: fullhdfilmdiziizle.net

Bu Haberi Paylaşın