G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı başlıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da katılacağı toplantıda; Rusya-Ukrayna savaşı, siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırıları, küresel ve güncel konular ele alınacak.

Dönem başkanlığını Brezilya’nın üstlendiği G20 Dışişleri Bakanları Zirvesi, 21-22 Şubat’ta yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı, Bakan Hakan Fidan’ın Rio de Janeiro’da gerçekleştirilecek G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “Toplantıda, uluslararası sorunların çözümünde G20’nin rolü ile küresel yönetişim reformu konularında görüş alışverişinde bulunulacaktır. Sayın Bakanımız, katılacağı oturumlarda ve yapacağı ikili görüşmelerde Gazze’de yaşanan vahşete ve insani felakete dikkat çekecektir.

BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, küresel yönetişim kurumlarındaki reform ihtiyacını vurgulayacak ve bu platformların daha demokratik ve etkin hale getirilmesine dönük görüşlerimizi paylaşacaktır” denildi.

Bakan Fidan’ın, bu vesileyle düzenlenecek MIKTA (Meksika, Endonezya, Kore Cumhuriyeti, Türkiye, Avustralya) 25’inci Dışişleri Bakanları Toplantısı’na da katılacağı bildirildi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın