Eşsiz Güzellikteki İtalya’da Görülmesi Gereken Yerler

Avrupa’nın en nezih ülkelerinden biri olan İtalya, yılın her döneminde turist akınına uğrayan eşsiz bir ülkedir. Dünyaya sanat, moda ve kültür alanında yön veren ülke, köklü tarihi ile gezginlere her köşesinde farklı bir deneyim kazandırıyor. Doğa harikası güzellikleri, ihtişamlı yapıları, dingin koyları, renkli köyleri ve tüm bunların yanı sıra nefis lezzetler sunan mutfak kültürü ile mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden. Onlarca farklı lokasyonu ile ziyaretçilerden tam not alan İtalya’da görülmesi gereken yerler listesine hep birlikte göz atalım!

  1. Roma

Ülkenin başkenti ve en çok ziyaretçi ağırlayan şehri olan Roma, her köşesinde farklı bir cazibe durağı barındırmakta. Şehrin en çok dikkat çeken yapılarından olan Kolezyum, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelmekte. 80 bin kişilik kapasitesi ile oval şekle sahip amfi tiyatro olan yer Antik Roma döneminde eğlencelerin yapıldığı, gladyatörlerin savaştığı ve infazların gerçekleştiği alan olarak kullanılmış. 2007 yılında dünyanın yedi harikası arasına seçilmiş olan Kolezyum, Roma şehrinin en önemli simgelerinden.

Roma’ya gittiğinizde estetik görünüşü ile dikkat çeken Trevi Çeşmesi, Pantheon, İspanyol Merdivenleri, Santa Maria Maggiore Bazilikası, Navona Meydanı ve Castel Sant’angelo gibi önde gelen lokasyonlara uğramanızı tavsiye ederiz. Tarihi iliklerinize kadar hissedeceğiniz Roma gezisinde uğrayacağınız bu lokasyonlar hafızalarınızda yer edecek muazzam yerlerdir.

  1. Floransa

Arno Nehri’nin çevresine konumlanmış olan Floransa, sanatı en özel şekilde sunan yapıları ile sizi başka bir dünyaya taşıyacak. İtalya’nın ve Avrupa’nın en büyük ticaret ve sanat merkezi olan şehir, Leonardo da Vinci ve Michelangelo gibi ünlü sanatçıların doğup büyüdüğü yer olması ile de oldukça merak uyandırıyor.

Sanat severler başta olmak üzere her kesimden ve yaştan ziyaretçiyi etkisi altına alan Floransa, ziyaretçilere adeta bir açık hava müzesinde geziyor hissi veriyor. İtalyan Rönesansının doğum yeri olarak bilinen şehirde, gezi rotanıza Duomo Meydanı, Floransa Katedrali, Giotto’nun Çan Kulesi, Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Ponte Vecchio, Santa Croce Bazilikası, Santa Maria Novella Bazilikası ve Uffizi Galerisi’ni mutlaka eklemelisiniz.

  1. Milano

Avrupa’nın en zengin ve gelişmiş şehri olarak bilinen Milano, aynı zamanda ülkenin ticaret, kültür ve moda merkezidir. İtalyan şıklığının zirvesini görebileceğiniz bu şehir özellikle moda tutkunları tarafından sıkça ziyaret edilmekte. Milano’ya gittiğinizde Piazza del Duomo, Duomo Katedrali, Palazzo Reale, Galleria Vittorio Emanuele, Museo Teatrale alla Scala ve Via Montenapoleone’yi mutlaka görmelisiniz.

  1. Venedik

Kuzeydoğu İtalya’nın Veneto bölgesinin başkenti olan Venedik, dünyada eşi benzeri olmayan bir şehirdir. Birbirine bağlı kanalları süsleyen köprüler ile 118 ada üzerine kurulmuş olan Venedik’in tamamı UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almakta.

Gondollar ile yapacağınız keyif dolu gezilerde gözlerinizi kamaştıracak eşsiz yapılarla büyüleneceğiniz şehir, ülkenin en popüler destinasyonları arasındadır. Kış aylarında düzenlenen Venedik Karnavalı ile farklı ve eğlenceli bir deneyimi yaşama şansı bulacağınız şehirde Büyük Kanal, San Marco Bazilikası, San Marco Meydanı, Aziz Mark’ın Çan Kulesi, Dükler Sarayı, Rialto Köprüsü, Accademia Galerisi, Santa Maria Della Salute Bazilikası ve Ca D’oRO ise mutlaka ziyaret etmenizi önereceğimiz lokasyonlardır.

  1. Verona

Kuzeydoğu İtalya’da yer alan Verona, bölgenin en önemli turizm merkezlerin biridir. Göz kamaştıran yapıları, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile bu eşsiz şehir; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. William Shakespeare’in ünlü eseri Romeo ve Juliet’in şehri olarak da bilinen Verona, turistleri cezbeden güzellikleri ile popülaritesini her zaman korumakta. Roma Arenası, Casa di Giulietta (Juilet’in Evi), Piazza della Erbe ve San Zeno Maggiore Bazilikası, bu muhteşem şehirde gezebileceğiniz turistik cazibe merkezleri arasında.

 

 

Bu Haberi Paylaşın