Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye’nin kuzeyine operasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeyine yönelik olası bir operasyon başlatılması konusunda, “telaşa ve aceleye gerek olmadığını” söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid’deki NATO Zirvesi’nden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye’ye yönelik yeni harekâtın ne zaman başlayacağına dair soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hiç telaşa gerek yok. Aceleye gerek yok. Biz zaten şu an o bölgede çalışıyoruz. Malum, bir taraftan Irak’ın kuzeyindeki çalışmalarımız, bir taraftan yine aynı şekilde Suriye’nin kuzeyinde, Afrin’de çalışmalarımız var. Her zaman dediğim gibi; bir gece ansızın gelebiliriz. Bu arada tabi üzüntümüz büyük, şehitlerimiz de oluyor. Ama onlara 1’e 10 bedelini ödetiyoruz. Şu an bu harekât yürüyor. Ama tabii şu ana kadar anlaşılanın ötesinde beklentiler var, onun da farkındayım. Biraz sabırlı olursak, biz şu anda peyderpey yürüttüğümüz operasyonların fevkinde olanı da inşallah en güçlü şekilde vakti saati geldiğinde gerçekleştiririz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Suriye sınırımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksiklerini tamamlamayla ilgili hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekâtlara başlayacağız” demişti.

Erdoğan geçtiğimiz mayıs ayında, Türkiye’nin “güney sınırları boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlatılan çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımların atılmaya başlanacağını” duyurmuş, Tel Rıfat ve Menbiç’e yönelik askeri harekât sinyali vermişti.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın