CHP milletin inanç ve değerleriyle kavgalıdır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Kur’an kurslarıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Konuşmasında CHP’nin “helalleşme” söylemine değinen Kurtulmuş, “Akıl hocaları iyi akıl vermiş. Helalleşme tabirinin milletin büyük çoğunluğuna ait değerlerden kaynaklanan bir tabir olduğunu bilen birileri bu aklı vermiş. Ama dökme suyla değirmen dönmüyor.” dedi.

Kurtulmuş, “Yılın son haftasında maalesef CHP’nin sözcülerinden birisi tam da bir asır, bir buçuk asır önce söylenen sözlere benzer bir şekilde bu milletin inançları ve değerleriyle ne kadar kavgalı olunabileceğini ortaya koydu. 4-6 yaş arası çocuklar için Kur’an kurslarının Türkiye’nin Orta Çağ’a geri dönmek olduğunu, bunun asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Cehaleti bundan ibaret olsa ‘Söylemiş geçmiş.’ dersiniz. Arkasından Kur’an eğitimi verilen insanların fizikte, matematikte, kimyada ve astronomide hiçbir şeyden anlamayan cahiller sürüsü olduğunu söylemek gibi büyük bir cehaleti ortaya koydu. Kur’an’ın gölgesinde eğitim verildiği zamanlarda İbn Haldunları, İbn Rüşdleri, Harezmileri, Ali Kuşçuları, Uluğ Beyleri… ‘Onlar çok uzak, görmüyoruz’ diyorsanız, gelin Anadolu coğrafyasına Mimar Sinanları, Itrileri, Erzurumlu İbrahim Hakkıları yetiştirmiş olan büyük medeniyetin Kur’an’dan neşet ettiğini bilmemek ise cehaletin daniskasıdır, cehaletin en koyusudur, Orta Çağ karanlığının en koyusudur” diye konuştu.

Kurtulmuş, CHP’nin değişmesinin zor olduğunu aktararak, “Ben de hakikaten ‘Helalleşme’ deyince ‘Acaba CHP değişiyor mu?’ diye düşünüyorum. Maşallah CHP’nin sözcüleri, önde gelenleri CHP’nin aynı CHP olduğunu, dün ne ise bugün de aynı olduğunu, hiç değişmediğini, öyle görünüyor ki kolay kolay da milletin değerleriyle barışmayacağını milletin gözüne soka soka anlatıyorlar” dedi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın