Çamaşır Makinesi Yumuşatıcıyı Almıyor? Ne Yapmalıyım?

Beyaz eşya teknolojisi lider markalarından Arçelik, çamaşır makinesi modelleriyle yaşam alanlarına büyük bir kolaylık ve konfor getiriyor. Çamaşırları yüzde yüz hijyenik hale getiren Arçelik çamaşır makinelerinde yıkanan çamaşırlar, aynı zamanda da yumuşacık bir dokuya sahip oluyor. Bunu sağlayan en temel noktaların başında makinenin teknolojik özellikleri gelse de yumuşatıcının da oldukça önemli bir rolü bulunuyor. Bu sebeple de Acıbadem Arçelik Servisi uzmanları, yumuşatıcıyı almayan çamaşır makinelerinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar olabileceğini belirtiyor.

Çamaşır Makinesi Yumuşatıcıyı Neden Alamaz?

Çamaşır makinesinin yumuşatıcıyı alamamasına neden olabilecek pek çok farklı olasılık söz konusudur. Çamaşır makinesinin yumuşatıcıyı anlamanın basit 2 yolu bulunur. İlk yolda makinenin deterjan haznesine bakılarak, program sonunda burada yumuşatıcı kalıp, kalmadığına bakılır. Eğer burada yumuşatıcı kalmışsa makine yumuşatıcıyı alamıyor anlamına gelir. Kavacık Arçelik Servisi uzmanları kalan yumuşatıcının miktarının da olası sorunların ne olabileceği konusunda önemli rolü olduğunu belirtiyor. Zira eğer yumuşatıcı miktar azalmış ise makine kısmen yumuşatıcı alamıyor anlamına gelir. Bu durumda arızayı ve olası müdahalelerde değişikliklere yol açabilmektedir.

Çamaşır makinesinin deterjan haznesinde yumuşatıcı kalmasının bir diğer nedeni ise çok fazla yumuşatıcı eklenmiş olmasıdır. Bu durumda deterjan haznesine eklenen yumuşatıcı miktarını uygun seviyede düzenleyerek, program sonunda tekrar bakılmalıdır. Eğer aynı tablo mevcutsa makine yumuşatıcı alamıyordu.

Bir diğer yol ise yumuşatıcının miktarına bakılmaksızın yıkanan çamaşırlar yumuşak değil ise de yumuşatıcıyı alamadığı anlaşılabilir.

Çamaşır Makinesi Yumuşatıcıyı Alamazsa Ne Yapılmalı?

Çamaşır makinesinin yumuşatıcı alamıyor ise yumuşatıcı miktarının uygun seviyede olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunun dışındaki ihtimaller çamaşır makinesinin deterjan haznesinden kazana deterjan ve yumuşatıcının akışını engelleyen sistemsel veya teknik bir arıza söz konusu olabilir. Bunların düzeltilebilmesi için Soğanlık Arçelik Servisi merkezi profesyonel hizmetlerinden yardım alınabilir. Böylelikle çok daha kısa süre içerisinde çamaşır makinesinin yeniden ilk günkü performansında çalışabilir duruma gelmesi sağlanabilmektedir. Üstelik profesyonel çamaşır makinesi servis müdahalelerinde 1 yıllık garanti desteği de bulunuyor. Böylelikle çok daha güvenli ve çok daha ekonomik bir şekilde çamaşır makinesinin yumuşatıcı almama gibi bir sorunun da çözüme kavuşturulabilmesi mümkün olur.

Bu Haberi Paylaşın