Buzdolabı gürültülü çalışıyor ne yapmalıyım?

Buzdolabının gürültülü çalışması durumu, çok can sıkıcı olabilir ve birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Örnek Mahallesi Arçelik Servisi olarak uzun yıllardır sunduğumuz teknik servis ve onarım hizmetlerimiz sırasında bu sorunla ilgili karşılaştığımız sorunlar ve çözümleri başlıca şu şekilde;

Buzdolabının doğru bir şekilde yerleştirilmesi önemli

İlk olarak, buzdolabınızın içindeki eşyaların düzgün bir şekilde yerleştirildiğinden emin olmanız gerekir. Buzdolabı, aşırı dolu veya düzensiz şekilde yerleştirilmiş eşyalar nedeniyle daha fazla enerji tüketir. Bu buzdolabının motorunu ve fanını daha fazla çalıştırarak gürültü yapmasına neden olabilir. Aynı zamanda, düzenli olarak buzdolabınızı temizlemek, eşyaları düzenlemek ve son kullanma tarihleri geçmiş ürünleri atmak, hem gürültüyü azaltmaya hem de yiyeceklerinizi daha iyi saklamaya yardımcı olur.

Buzdolabının mekanik bazı sorunları olabilir

Gürültülü çalışmanın nedeni mekanik bazı sorunlar olabilir. Bu durumda, Kaynarca Arçelik Servisi teknisyenlerimize başvurmanızı tavsiye ederiz. Bu sorunun kendiniz tarafından çözülmeye çalışılması, sorunu daha da kötüleştirebilir ve cihazın tamamen bozulmasına neden olabilir. Ancak, profesyonel bir müdahale, mekanik sorunları hızlı ve etkili bir şekilde çözer. Buzdolabınızın kısa zamanda tekrar sessiz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Havalandırma deliklerinin tıkanması sorunu

Buzdolabınızın arkasındaki veya altındaki havalandırma deliklerinin temizliğini kontrol etmeniz de önemlidir. Bu delikler, zamanla toz ve kirle tıkanabilir. Tıkanıklıklar, buzdolabınızın daha zor çalışmasına neden olur. Bu sorun, buzdolabının daha fazla enerji tüketmesine ve daha gürültülü şekilde çalışmasına yol açabilir.

Buzdolabının arkasındaki hava deliklerinin verimli şekilde çalışması için, duvarla arasındaki konumlandırmanın, kılavuzda belirtildiği şekilde olması gereklidir. Belirli aralıklarla buzdolabının arkası ve altındaki hava deliklerinin açık olduğunu kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Buzdolabının gürültü sorununun en süratli çözümü

Cihaz içindeki eşyalarınızı düzenleyerek, düzenli olarak temizleyerek ve havalandırma deliklerini kontrol ederek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Ancak, sorun devam ederse, Acıbadem Arçelik Servisi teknisyenlerimize ulaşabilmenizi sağlayacak hizmet taleplerinizi 0216 471 59 56 numaralı çağrı merkezimize iletebilirsiniz.

Çağrı merkezimize ulaşan tüm taleplerini anında yanıt bulacak ve yaşadığınız sorunun çözümü kısa sürede sağlanacaktır. Teknisyenlerimizin profesyonel müdahaleleri, arıza tespitinin süratle yapılmasını sağlar. Benzer şekilde sorununun çözümü de hızlı bir şekilde yerinde gerçekleştirilir.

Bu Haberi Paylaşın