Bosch Bulaşık Makinesi Işığı Yanmıyor ve Çalışmıyor, Ne Yapmalıyım?

Bulaşık makineleri, günlük hayatın akışında büyük bir kolaylık sağlıyor. Bulaşık makinesi teknolojisine yön veren markalardan Bosch’ta Türkiye’de yaygın şekilde kullanılıyor. Özellikle Bosch markalı bulaşık makineleri yüksek performansı ile dikkat çekiyor. Bosch markalı bulaşık makinesinin kullanımının yoğun olmasının getirdiği Ataşehir Bosch Servisi ihtiyaçlarına da hızlı ve kaliteli çözümler sunuluyor. Örneğin Bosch bulaşık makinesi ışığı yanmıyor ve çalışmıyor sorunu içinde çözüm sağlanabiliyor.

Bosch Bulaşık Makinesi Işığı Neden Yanmıyor?

Bosch markalı bulaşık makinesi kullanımından zaman zaman çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Doğrudan kullanımı etkileyebilen bu tip sorunlarda profesyonel Bosch Servisi hizmetleri ile destek sağlanıyor. Bosch bulaşık makinesinin ışığının yanmaması sorunu da en sık görülen arızalanmalar arasında yer alıyor. Bosch bulaşık makinesinin ışığının yanmaması, doğal olarak çalışmamasını da sağlamaktadır.

Bulaşık makinesinin ışığının yanmaması ve çalışmaması temel olarak elektrik veya su tesisatı bağlantı hata ve arızalarından kaynaklı olarak meydana gelmektedir. Profesyonel yardım almadan evvel bu soruna istinaden bireysel olarak yapılabilecek müdahalede bulunulabilmesi mümkündür.

Bosch Bulaşık Makinesi Işığı Yanmıyorsa Ne Yapılmalı?

Bulaşık makinesinin ışığının yanmaması durumunda ilk yapılacak kontrol makinenin elektrik bağlantısıdır. Makinenin bağlı olduğu prizde elektrik olup, olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer elektrik yoksa elektriğinin gelmesinin beklenmesi gerekiyor. İkincil olarak ise bulaşık makinesinin programı iptal edilebilir.

Bosch bulaşık makinesi program iptali için açma ve kapama düğmesine basarak, makineye elektrik geldiğinden emin olunması gerekiyor. Daha sonra ise iptal tuşuna 3 saniye süreyle basılı tutulmalıdır. Son olarak ise yıkama ve kurutma ışıklarının yanıp, sönmesinin ve artından bitti yazısının/bitti lambasının yanmasının beklenmesi gerekmektedir. Daha sonra yeni bir yıkama programı seçilerek, yeni baştan bir program başlatılabilir.

Bulaşık makinesinde bir diğer kontrol şansı ise su tahliye hortumudur. Hortumda bir tıkanıklık meydana gelip, gelmediğine dairde kontroller gerçekleştirilmelidir.

Söz konusu olasılıklar elendikten sonra halen bulaşık makinesi ışığı yanmıyor ve çalışmıyor ise profesyonel Beykoz Bosch Bosch Servisi hizmetlerinden destek alınmalıdır. Uzman teknikerler, bulaşık makinesindeki bu tip teknik arızaların tespitini ve onarımını yerinde müdahaleyle çözüme kavuşturabilmektedir.

 

Bu Haberi Paylaşın