Bir Ters Köşeye İhtiyaç Var Aslında

Şimdi herkes Dolar ve Euro’yu alıp yastığın altına koydu. Stokçular kurda ki dengesiz oluşumlardan dolayı iştahla ve acımasızca stoklama yaptı.

“Türk lirasında durup ne yapacağım Dolar bugün 12 yarın 13 tl oluyor parama para katıyorum. Ürünleri neden satayım Kardeşim durduğu yerde paraya para katıyor” zihniyetinin düzeleceği yok arkadaşlar aslında bunlara bir ters köşe yapmanın tamda zamanı.

Yatırım istihdam üretim gibi ana temel maddeleri düşünen yooook yok malesef. Oturduğu yerde para kazanmanın peşinde olduk bizler. Sokaka sokak patates satan arkadaşlarımız artık durumlarda İhracata devam yazıyor Böyle çok güzel be diye gülümseme emojinleri atıyor. Yurt içine satacağım 3-4 tl nin peşine düşmektense dışarıya 1 dolara satar hem satışdan hemde sürekli artan dolar endeksinden kar ederim diye düşünüyor.

Şunu vurgulamak isterim kesinlikle faiz düşmeli kesinlikle yatırıma yönelmeli orada bir sıkıntı yok sıkıntı içimzde ki stokçularda.

16 Aralık 2021 Perşembe günü Merkez Bankası Faiz kararını açıklayacak. Şuan politika faizi 15, o gün tam da o gün herkes Dolar ve Euro’nun artacağına inanmış ve ellerini ovalayarak beklerken stokçular yurt dışına 13-14 tl den daha fazlaya ürün satacağız düşüncesini beyinciklerine kazımışken bir ters köşe yapmanın zamanı değil mi sizce.

Bu fırsatçıların, Türkiye’ye zarar verenlerin, iç piyasasına sırt çeviren firmaların, Dolar ve Euro’nun bir yatırım aracı olmadığını bilmelerinin zamanı gelmedi mi?

Peki çözüm ne ; stokçulara verilecek para cezaları mı ? O ceza yazıldıktan sonra ödeme süresiydi ödemediği taktirde ihbarıydı falan derken zaten aradan aylar geçer. Sonra stokçular ne yapar biliyor musunuz ? ellerinde ki ürüne bir zam daha yaparlar ve o cezayı da bizler tıpış tıpış öderiz.

Bir Ters Köşe Şart… sanırım anlayan anlamıştır. haberfaktor

Bu Haberi Paylaşın