Bir Azerbaycanlı olarak kendimi çok rahat hissediyorum

Çünkü ben ikisini de temsil ediyorum. Hem İslam Teşkilatını  hem de Azerbaycan’ı temsil ediyorum. Benim sorumluluğum daha büyük. Maç Bakü gibi veya daha iyi olursa gönlümüz sizinle olacak” dedi.

Şu ana kadar uluslararası transferleri kapsamında Larsen ve Trezeguet’i kadrosuna katan Trabzonspor, yabancı oyuncularla 17’ye yükseldi. Kadroda 14 Lejyoner bulunan Burgundy Blues, bazı isimlerle ayrılmak zorunda kalıyor. Yurtdışı kota sisteminin geniş olduğu Trabzonspor’da, gelecek oyuncu kadar oyuncunun maliyeti de önemli.

Tronsen ve Koita’dan kulübü bulmaları istendi, Flavio ve Diabate ise krediden döndü. Ayrıca çapraz bağ sakatlığı nedeniyle bir yıl daha sözleşmesi bulunan Gervinho, kadroda yer almayan oyuncular listesinde ilk sırada yer alıyor. Yaralı Perez’in durumu ise henüz netlik kazanmadı.

Maliyeti sorun

Aynı sorun Bordo Mavililer’de de yaşanıyor çünkü Spor Toto Süper Lig’de yabancı oyuncularla yapılan sigorta sözleşmeleri nedeniyle kulübün işletilmesi zor. Karadeniz takımı poligonbet oyuncuyu başka bir kulübe transfer edemez veya kiralayamazsa, sözleşme şartlarının yerine getirilmesi gerekir. Böyle bir ayrılık Trabzonspor’a 7 milyon avroya mal olabilir.

Trabzonspor, Leicester City’ye diyabet için  üç taksitte 1.573.000 avro ödeyecek. Oyuncuların yılda 1 milyon euro depozito ödemesi gerekiyor. Flavio davasında, kulüp Bahia’ya 1.000.000 € iptal ücreti ödeyen Trabzonspor, oyuncuya 750.000 € öder.

Koita’nın durumu iç karartıcı

Geçen sezon Trabzonspor tarafından kadroya alınan ancak pek fayda sağlayamayan Koita’nın durumu kasvetli. Bir takımı kurtarması istenen bir oyuncu, ayrı okurken Burgundy Blue Club’da yılda 1.4830 Euro depozito alıyor.

Trabzonspor’un iki yıldır ittifak yaptığı Gervinho, sakatlık ve tedavisinin ardından kamp kadrosuna alınmadı.

Bu Haberi Paylaşın