Bir altın madalya, eşi görülmemiş bir raket kazandı

Williams’ın 1999’dan ABD Açık’ı kazanma yolu basit görünebilir, ancak arkasındaki anlam çok büyük.

Serena Williams, 1958’de Althea Gibson’dan ve 1975’te Arthur Ashe’den bu yana tekler Grand Slam şampiyonluğu  kazanan ilk siyah kadın oldu.

Savaşçı Kraliçe’nin Dersi

Bu ve  sonraki başarısıyla Williams, kariyeri boyunca tüm platformlarda cinsiyet ve ırk eşitliğini savunan sporun ötesinde bir simge turbobet haline geldi.

“Sahadaki savaşçıların kraliçesi” olarak adlandırılan Williams, kariyeri boyunca politik bir figür olmaktan kaçındı, bunun yerine günümüzün sporcularına rekabeti ve sosyal hassasiyetleri dengeli bir şekilde ele almanın yollarını gösterdi. Kabul edilebilir güzellik ve vücut tanımlarını baltalayan Williams, aynı zamanda “Siyah Süper Bayan” imajının da ayırt edici özelliklerinden biriydi.

Milyonlarca sporcuya ilham veren Serena Williams’ın dikkat çekici kariyeri…

Williams kardeşlerin kariyeri onlar doğmadan sona erdi

Serena Williams’ın hikayesi bir peri masalını andırıyor. Williams’ın babası Richard, inanılmaz ve düşündürücü olan hikayede önemli bir rol oynuyor.

Richard Williams, 1977’de izlediği bir tenis turnuvasının finalinde Virginia Ruzic’in 40.000 dolarlık büyük ödülü kazandığını görünce şaşkınlığını turbobet giriş gizleyemedi.

Richard yılda 52.000 dolar kazanıyor ve dört günlük turnuva için 40.000 dolarlık ödül parasını görünce  eve koştu ve karısına iki çocukları olması ve onları tenisçi olarak yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Bu Haberi Paylaşın