Bakan Koca: 25 Aralık’ta başlanacaktır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı çalışmalarına ilişkin “Bunlardan bir tanesi, klinik öncesi dönemi başarıyla tamamlayarak insan denemelerine başlamıştır.

Faz- 2 çalışmasına 25 Aralık’ta başlanacaktır. Faz- 2 için üretime 3 gün önce başlandı” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu.

Bakan Koca 934’ü hastane, 8 bini aile sağlığı merkezi olmak üzere toplamda 14 bini aşkın sağlık kuruluşuyla 700 bine yakına sağlık çalışanıyla hizmet verdiklerini belirterek tüm paydaşlarla nitelikli sağlık hizmeti sunulması için çalışıldığını söyledi.

Türkiye’de kovid vakalarının görülmeye başlamasıyla birlikte yoğun bir mücadeleye girildiğini aktaran Koca, “Tüm hastaları, testi pozitif çıkanları ve temaslıları Halk Sağlığı Yönetim Sistemi’nde merkezi olarak takip altına alındı. Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması ve HES koduyla kişiler ve bölgeler bazında risk takibi yapıldı. Hastanelerde elektif vakaların ertelenmesi, pandemi hastanelerinin ilanı, pozitif vakaların izolasyonu, temaslı takibi, karantina ve sınırlandırma önlemleri, yaşlı ve genç nüfusun sokağa çıkışının sınırlandırılması, seyahat yasakları ve kısıtlamaları, okulların ve üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi, halka açık mekânların ve etkinliklerin iptali başta olmak üzere hayatın hemen her yönüne yönelik çok çeşitli tedbirler uygulamaya konuldu. Bu dönemde Dünya Sağlık Örgütü sitesinde kabul edilebilirliği olan 20 tane kit söz konusu, bunlardan bir tanesi de Türkiye’de üretilen kit oldu. Yani Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkeler hiçbir sertifika istemeden bu kite ulaşmayı sağlayabilir hâle geldi” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaşın