Bakan Fidan: Gazze’nin topyekûn hedef alınmasına sessiz kalmayacağız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Gazze’nin topyekûn hedef alınması, camilerin, okulların, hastanelerin bombalanması karşısında sessiz kalamayız, kalmayacağız.” dedi.

Bakanlığının Meclis’teki bütçe sunumunda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’den tahliyeler, yapılan insani yardım ve girişimlere dair son verileri paylaştı.

“170 vatandaşımız ve yakınının Gazze’den çıkışı sağlanmıştır. 983 vatandaşımızın ve aile yakınlarının Gazze’den Refah Sınır Kapısından tahliyesi için israil ve Mısır makamları ile çalışmalarımız sürüyor.” diyen Bakan Fidan “Şimdiye kadar 11 uçak dolusu insani yardım malzemesini Gazze’ye ulaştırmak üzere Mısır’a göndermiş bulunuyoruz.” dedi.

“Gazze’nin topyekûn hedef alınması, camilerin, okulların, hastanelerin bombalanması karşısında sessiz kalamayız, kalmayacağız.” diyen Fidan “Artık Batı bu noktada moral üstünlüğünü tamamıyla kaybetmiş durumdadır. Buradan sonra gidecek bir yer de yoktur. Şayet bir müzakere olacaksa bu iki toplum arasında değil iki devlet arasında olacak. Masaya oturmadan önce iki tarafın da statüleri eşitlenecektir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın