ABD’de Teksas gerilimi sürüyor

Sınır güvenliği anlaşmazlığının devam ettiği Teksas’ın Valisi Greg Abbott, beraberinde 14 Cumhuriyetçi valiyle basın toplantısı düzenledi.

Teksas Valisi Abbott, federal hükümet ve Yüksek Mahkeme ile sınır anlaşmazlığı yaşanan Eagle Pass kentinde sınır noktasında, Cumhuriyetçi valilerle ortak basın toplantısı düzenledi.

Aralarında Georgia, Arkansas, Indiana, Missouri ve Tennessee gibi eyaletlerin bulunduğu 14 eyaletin Cumhuriyetçi valisi, Abbott’a desteklerini göstermek amacıyla basın toplantısına katıldı.

Abbott, burada yaptığı açıklamada, sınır güvenliğini Washington’ın sağlamaması nedeniyle bu görevin kendilerine kaldığını, sınır güvenliği konusunda Biden’a karşı diğer Cumhuriyetçi valilerle ortak hareket edeceklerini söyledi.

Vali Abbott, sınıra daha fazla dikenli tel çekeceklerini, sınırdan yasadışı göçmen geçişlerini önleyebilmek için gereken tüm tedbirleri almaya devam edeceklerini belirterek, “Ne kadar gerekiyorsa o kadar buradayız.” dedi.

Diğer Cumhuriyetçi valiler de yaptıkları açıklamalarda Biden yönetimini sınırları yasadışı girişlere açık hale getirdiğini ifade ettiler.

Teksas Valisi Abbott’a gerektiği kadar Ulusal Muhafız ve diğer destek unsurlarından gönderme sözü veren Cumhuriyetçi valiler, bu konuda Texas eyaletinin yanında olduklarını belirttiler. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın