Dağıstan’ın Derbent ve Mahaçkale bölgelerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 7’si polis olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.
Derbent ve Mahaçkale’de kimliği belirsiz saldırganlar iki ortodoks kilisesine, bir sinagoga ve bir trafik polis karakoluna saldırdı.
Rus Medyasına göre saldırılarda birkaç sivilin yanı sıra 7 polis öldü, 4 saldırgan etkisiz hale getirildi.
Silahlı kişilerin aranması ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.
Dağıstan Kamu Gözlem Komisyonu başkanı Şamil Khadulaev, Derbent’te bir rahip ve Mahaçkale’de bir kilise görevlisinin öldürüldüğünü söyledi.
Saldırı sırasında insanların Derbent’teki kilisede olduğu saldırının ardından kilise ve sinagogda yangın çıktığı ifade edildi.
Dağıstan’daki saldırıda ise 7 polisin öldüğü, 12 polisin de yaralandığı belirtildi.
Dağıstan’da terörle mücadele rejimi ilan edilirken saldırganların kimlikleri belirlenmeye çalışılıyor.
Dağıstan İçişleri Bakanlığı, 4 saldırganın etkisiz hale getirildiğini, güvenlik güçlerinin çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. (İLKHA)
1
Tuvalet Sonrası El Yıkama Oranları Açıklandı: Türkiye Avrupa’da İkinci Sırada
5596 kez okundu
2
Kurtuba yakınlarında iki tren raydan çıktı, 10 ölü, 25 yaralı
4908 kez okundu
3
Türkiye’den Suriye’deki “Ateşkes ve tam entegrasyon anlaşması”na destek mesajı
4818 kez okundu
4
İki İsrail Büyükelçiliği çalışanı öldürüldü
4793 kez okundu
5
Gazze’de her şey en ağır haliyle devam ediyor
4475 kez okundu