Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “ülkesinin askeri ve teknik olarak nükleer bir savaşa hazır olduğunu” belirterek, “Finlandiya’nın NATO’ya katılmasının ardından Moskova’nın Finlandiya sınırlarına asker konuşlandıracağını” söyledi.
Devlet medyasına verdiği mülakatta Rusya Devlet Başkanı Putin, “ülkenin varlığının tehdit edilmesi halinde Rusya’nın nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu” kaydetti.
Rus-Amerikan ilişkileri ve stratejik kısıtlama alanında yeterince uzman olduğunu kaydeden Putin, “bu nedenle her şeyin buna (nükleer çatışma) doğru gittiğini düşünmüyorum ancak buna hazırız” ifadelerini kullandı.
Putin, “Nükleer silah kullanımının Kremlin’in nükleer doktrininde yer aldığını ve Rusya’nın silahlarını hangi durumlarda kullanabileceğini bu doktrinin belirlediğini” yineledi.
Putin, “ABD’nin nükleer denemeler yapması halinde Rusya’nın da aynı şeyi yapabileceğini” sözlerine ekledi.
Öte yandan Putin, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının “anlamsız bir adım” olduğunu ve Finlandiya’nın ittifaka katılmasının ardından Rusya’nın Finlandiya sınırına asker ve imha sistemleri konuşlandıracağını belirterek, “Orada (Finlandiya sınırında) birliklerimiz yoktu ve şimdi orada olacaklar” dedi. (İLKHA)
1
Tuvalet Sonrası El Yıkama Oranları Açıklandı: Türkiye Avrupa’da İkinci Sırada
6556 kez okundu
2
Kurtuba yakınlarında iki tren raydan çıktı, 10 ölü, 25 yaralı
5895 kez okundu
3
Türkiye’den Suriye’deki “Ateşkes ve tam entegrasyon anlaşması”na destek mesajı
5787 kez okundu
4
İki İsrail Büyükelçiliği çalışanı öldürüldü
5692 kez okundu
5
Gazze’de her şey en ağır haliyle devam ediyor
5377 kez okundu