Pakistan Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Afganistan İslam Emirliği Başbakanı Molla Muhammed Hasan Ahund’a yazdığı mektupta, İslamabad ve Kabil’in ortak hedefler için birlikte çalışması gerektiğini belirtti.
Mektubunda, ülkesinin komşu Afganistan ile kardeşçe ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Pakistan Başbakanı Kakar, iki ülke arasında din, kültür ve tarihe dayalı ortaklıklar olduğunu ifade etti.
İslamabad ve Kabil’in ortak hedefler için birlikte çalışması gerektiğinin altını çizen Kakar, ülkesinin Kabil ile ikili, siyasi, güvenlik ve ekonomik ilişkilerini daha da güçlendirmeye kararlı olduğuna vurgu yaptı.
Kakar, bölgesel ticaretin artırılmasının Pakistan ve Afganistan halkının refahı için önemli olduğunu da kaydetti.
Son haftalarda sınırda yaşanan çatışmalar, iki ülke arasında tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. (İLKHA)
1
Tuvalet Sonrası El Yıkama Oranları Açıklandı: Türkiye Avrupa’da İkinci Sırada
5672 kez okundu
2
Kurtuba yakınlarında iki tren raydan çıktı, 10 ölü, 25 yaralı
4985 kez okundu
3
Türkiye’den Suriye’deki “Ateşkes ve tam entegrasyon anlaşması”na destek mesajı
4895 kez okundu
4
İki İsrail Büyükelçiliği çalışanı öldürüldü
4863 kez okundu
5
Gazze’de her şey en ağır haliyle devam ediyor
4547 kez okundu