Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Türkiye’den haftada yaklaşık 800 Suriyelinin ülkesine döndüğünü söyledi.
Türkiye’den Suriye’ye yönelik gönüllü dönüşlerle ilgili açıklamalarda bulunan Leclerc, Suriye’nin kuzeyindeki çeşitli bölgelere haftada yaklaşık 800 Suriyelinin döndüğünü ve bu kişilerin çoğunun bekâr olduğunu belirtti.
Suriyelilerin büyük bölümünün ekonomik şartlar daha iyi olduğu için Türkiye’de kalmayı tercih ettiğini söyleyen Leclerc, “Suriye’de kaydedilen ilerleme bir hayli küçük olduğu için insanlar doğal olarak geleceklerinin bu ülkeden ziyade Türkiye’de olduğuna inanıyor” dedi.
Leclerc, Suriye’deki siyasi, sosyal ve ekonomik şartların giderek kötüleştiğini de sözlerine ekledi.
İLKHA
1
Tuvalet Sonrası El Yıkama Oranları Açıklandı: Türkiye Avrupa’da İkinci Sırada
5577 kez okundu
2
Kurtuba yakınlarında iki tren raydan çıktı, 10 ölü, 25 yaralı
4888 kez okundu
3
Türkiye’den Suriye’deki “Ateşkes ve tam entegrasyon anlaşması”na destek mesajı
4797 kez okundu
4
İki İsrail Büyükelçiliği çalışanı öldürüldü
4778 kez okundu
5
Gazze’de her şey en ağır haliyle devam ediyor
4460 kez okundu