2 Mayıs’ta uygulanan 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2021-ALES/1) ait değerlendirme işlemleri tamamlanarak ÖSYM sitesinde erişime açıldı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılan 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/1) sonuçları açıklandı.
ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, “2 Mayıs’ta uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/1) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 25 Mayıs 2021 tarihinde saat 16.00’dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.” denildi.
Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.
ÖSLM açıklamasında şöyle denildi:
“Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve ‘Cevap Kâğıdı Görüntüleme’ ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir.
Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir.
Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.”
İLKHA
1
Bakan Yusuf Tekin’den Önemli Açıklamalar: Ara Tatiller Kalkıyor mu, Zorunlu Eğitim Süresi Değişecek mi?
3832 kez okundu
2
Dijital Eğitimde Yapay Zeka Kullanımı: Geleceğin Sınıfı Bugünden Nasıl Kurulur?
3700 kez okundu
3
Türk Öğrencilerden Yapay Zekâ Alanında Dünya Dereceleri
3579 kez okundu
4
“Kaygını Yönet, Potansiyelini Keşfet” Projesi Yeni Dönem Hazırlıkları Başladı
3231 kez okundu
5
Sınıftaki olay basit bir şımarıklık değil, ‘Dijital Mobbing’dir
3113 kez okundu