Yozgat’ta çocuk çalıştayı düzenlendi

Çocuk alanında koruyucu  önleyici ve destekleyici hizmetler konusunda faaliyet gösteren, çocukların psiko-sosyal gelişimlerine destek olan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Okul Destek ve Sosyal Uyum Projeleri kapsamında 22 -23 Şubat tarihlerinde “Sosyal Uyum ve Çocuk” konulu çalıştay yapıldı.

İki gün boyunca Grand Ser otelde yapılan çalıştaya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden destek alan 25, kuruluşlarda bakım altında bulunan 15, özel ve devlet okullarından katılan 19 , mülteci kampında kalan 7 çocuğun katılım sağladığı öğrenildi.

Katılım sağlayan çocukların 33 ünün farklı milletlere mensup ilimizde mülteci statüsünde bulunan çocuklardan oluştuğu , 33 çocuğunda Türk olduğu öğrenildi. Çalıştaya toplam 66 çocuğun katıldığı bilgisi alındı.

Çalıştaya Bozok Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve rehberlik bölümü akademisyenleri ve öğrencileri katkı sağladı.

Yapılan çalıştayda ilimiz ve ülke genelinde çocukların karşılaştıkları sorunlar , tehlikeler hakkında İl Çocuk Hakları İl Koordinatörü bilgilendirme yaptı.

2 gün boyunca Grand Ser Otel’de yapılan çalıştay hakkında bilgi veren Aile Çalışma  ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürü Abdullah Neşeli, çalıştayı Bozok Üniversitesi ile ortaklaşa yaptıklarını söyledi.

İl Müdürlüğü olarak dezavantajlı gruplarda özellikle çocuk alanında çalışmalar yaptıklarını dile getiren Neşeli, “Dünyaya baktığımız takdirde dünyada birçok nüfus hareketlilikleri görmekteyiz. Dünyada çocuklarımız göç etmektedir. Göçün en büyük nedeni savaş olarak gözükmektedir” diye konuştu.  

Haber: Abdullah NEŞELİ

Bu Haberi Paylaşın