Yıl bitmeden 252 milyon fidanı inşallah dikeceğiz

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağaçlandırma doğal bitki örtüsüyle uyumlu olacaktır. Geleceğe Nefes Kampanyası’yla her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar’daki Çilehane Camisi’nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan,  “44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196’sı kontrol altına alınmış vaziyette.” dedi.

Erdoğan, 5 ildeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarının seferber ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Karadan ve havadan müdahale araç sayısı hızlıca artmış durumda. Bu konuyla ilgili özellikle Azerbaycan’ı zikretmek durumundayım. Azerbaycan’dan 600’ü aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumdalar.” dedi.

“Görevli olmayanlar yangın bölgesine kesinlikle alınmayacak”

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şu anda 16 amfibik uçak, yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor.

Ukrayna’dan gelen gece görüşlü olmasının ötesinde gece söndürme kabiliyeti olan 5 tane helikopter var. Bunlar 24 saat çalışacak.

Şu an itibarıyla 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor

5 bin 250 personel ile yangınlara etkin şekilde müdahale ediyoruz. Ancak bundan böyle yangın mahalline görevli olmayanlar kesinlikle alınmayacaktır. ”

Yanan alanlarda hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Erdoğan, “Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede giderilecektir. Anayasamızın 169’uncu maddesi uyarınca yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır ve başka amaçla kullanılamaz.” diyerek, CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bazı alanların yapılaşmaya açılacağı iddialarını yalanladı.

Erdoğan, “Ağaçlandırma doğal bitki örtüsüyle uyumlu olacaktır.  Geleceğe Nefes Kampanyası’yla her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz.” diye ekledi.

“Türkiye’yi fakir fukara göstermek için Help Turkey diye bir kampanya başlattılar”

Sosyal medyada “Help Turkey” etiketiyle yapılan paylaşımlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son zamanlarda Türkiye’yi fakir fukara, garip gureba göstermek için Help Turkey diye bir kampanya başlattılar. Bunun karşısında söyleyeceğimiz tek şey var: güçlü Türkiye. Nitekim fazla dayanamadılar kısa sürede Help Turkey’i çektiler.” diye konuştu.

Erdoğan, “Türkiye’nin, Amerika’dan, Avrupa’dan veya belli yerlerden yönetilme suretiyle adeta dezenformasyonla bir yalan terörü estirmek, halkımızı yalana esir etme gayreti içesinde olanlar var. Bu konuda onlara biz prim vermeyeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin mültecilere sahip çıkarak güçlü bir devlet olduğunu gösterdiğine işaret eden Erdoğan, CHP’nin Türkiye’deki mültecileri kovmanın hesabı içerisinde olduğunu kaydetti.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın