Site icon Yozgat Haber

Vekaleten kurbanlık bağışı

Vekalet, sizler adına başka birinin karar almasını sağlayan bir sözlü ifade edilir.  Sadece sözlü değil yazılı olarak da kurban bağışı için vekalet vermek mümkündür.  Vekalette asıl olan şey tabii ki niyettir.  Kurban kesimi için karşımızdaki kişiye umumi yani genel vekalet vermemiz gerekmektedir.  Vekaletler bir kişiye verildikten sonra o kişi başka bir kişiye umumi vekaleti teslim edebilir ve bu konuda bir sakınca yoktur.  Biz de dernek olarak diğer dernekler aracılığıyla umumi vekaletlerinizi kabul etmekteyiz.  Bunun dışında bizlere bizzat kurbanlık bağışı hisseleriniz için verdiğiniz vekaletleri yazılı veya sözlü olarak da kabul etmekteyiz. Vekaleten kurbanlık bağışı oldukça hassas ve sorumluluğu yüksek bir meseledir.  Vekaleten kurban bağışlamak için kurumların ya da kuruluşların sadece maddi anlamda güvenilir olması yetmeyebilir.  Kalben ve fıkıh konularda da kurumların güvenilir olmasına vekalet verirken dikkat edilmesi gerekir.  Biz Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak hem maddi hem de fıkıh alanında güven tahsis etmeye önem gösteriyoruz.  Vekaleten kurbanlık bağışı için vekalet lirinizi özenle alarak sizlere hisselerini de tayin ediyoruz.  Bu konuda Merak ettiğiniz herhangi bir soru olursa 0553 886 77 77 numaralı çağrı merkezimizi arayarak gerekli diğer bilgileri öğrenmeniz mümkün.  Vekaleten kurbanlık bağışı ücretlerimiz web sitemiz üzerinde siz bağışçılarımız için yayınlanmıştır.

Afrikada kurbanlık fiyatları

Kurban yakınlığın en üst seviyesi manasındadır. Akraba yine kurban ile aynı kökten gelir çünkü akraba garib yani yakın olan manasındadır. Bu cihetle bakınca kurban yakınlaşmak ve yakınlaştırmak manasını alır yani Kurbanda iki anlam var hem senin Allah’a yakınlaşman hem de başkalarının yakınlaşmasına vesile olman manasındadır. Allah için kesilecek olan zebiha kurban denir. Zebiha boğazlanılabilen ve kesilebilen hayvanlardır. Hüküm kurbandan Allah’ın bizi Hangi düzeyde sorumlu tuttuğunu göstergesi demektir. Böyle baktığımızda farz, vacip, sünnet ve müstehap bağlamında ibadetleri değerlendirebilir. Kurban vacip hükmüne girer. Vacip farzın bir altı yani zorunda olunan olarak, farza yakın bir sorumluluğu olan ibadetlere verilen isimdir.  Bir insanın ibadet etmesi için üç şart gereklidir. Müslüman olması birinci şarttır, akıllı olması ikinci şarttır akıl baliğ olması yani olgunluk yaşına ermesi üçüncü şart olarak kabul edilir. Bu üç şarta araya kurban ibadeti girince 4. bir şart daha ekleniyor buda nisap miktarıdır yani kişinin malı olması şartı olur. Kurbanın yakınlaşmak manası maddi anlamda da başka insanlara yakınlaşmak anlamını taşımaktadır.  Sonuç olarak hem yoksul kardeşlerimize ve diğer ülkelerdeki muhtaç kardeşlerimize yaklaşmak hem de eğer nisap miktarında zenginliğe sahipsek bu zenginliğimiz in karşılığını vermek amacıyla Afrika kurbanlık fiyatlarını dernek olarak web sitemiz üzerinden duyurduk.  Afrika kurbanlık fiyatları miktarını geçen herkes için uygun bir bütçedir.  Afrika kurbanlık fiyatları 750 Türk Lirası olarak derneğimiz tarafından belirlenmiştir.

Kurban bağışı yapılacak yerler

Türkiye’de kurban bağışı yapılacak yerlerkapsamında birçok vakıf, dernek, kurum ve kuruluş bulunmaktadır.  Devlet eli ile yönetilen bazı kurumların yaptığı kurban bağışı organizasyonları nispeten daha güvenilir sayılmakla birlikte dernekler arasında güvenilir olanını bulmak bağışçının işidir.  Dolayısıyla derneklerin ve vakıfları sadece maddi anlamda güvenilir olması statü gereği yetersiz bulunmakla birlikte fıkıh ve dini olarak da yeterli bulunması gerekmektedir.  Tamamı ile eksiksiz ve işini doğru bir şekilde yaptığına gönülden inandığınız vakıfları kurban bağışı için tercih etmeniz en uygunudur.  Türkiye’de kurban bağışı yapılacak yerler kapsamında en başta Türk Kızılay’ı gelmektedir.  Türk Kızılay’ından sonra Mehmetçik Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı da en güvenilir şekilde kurbanlarınızı bağışlayabileceğiniz kurumlardır.  Bu kurumlar dışında Koruncuk Vakfı ve LÖSEV de kurbanlarınızı güvenilir şekilde teslim edebileceğiniz yerlerdir.

  Türkiye kurban bağışı yapılacak yerler alanında oldukça geniş bir skalaya sahiptir.  Bu durumda kurumların veya derneklerin arasından işinizi en kolaylaştıran ve dini gereklilikleri en iyi yerine getirenleri tercih etmeniz sizin için daha rahat ve daha hayırlı olacaktır.  Biz yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak web sitemiz üzerinde bulunan bağış ol butonuyla bağışçılarımız a dakikalar içerisinde bağış yapma imkânı sunuyoruz.  Bunun yanı sıra Bütün dini gereklilikleri yerine getirerek bağışçılarımız için güvenli bir atmosfer ver ortam sağlıyoruz.  Siz de kurban bağışlarınız için Yedi Başak İnsani Yardım Derneği’ni Tercih edebilirsiniz. 

Bu Haberi Paylaşın
Exit mobile version