Üst üste gelmeye devam eden zamlar vatandaşın belini büküyor

Artan hayat pahalılığı ile ilgili konuşan vatandaşlar, uzun süredir içerisine düştükleri geçim sıkıntısının üst üste gelen zamlar sonrasında daha da arttığını ifade ettiler.

Salgın süreciyle birlikte başlayan zam furyası, son dönemde artan dolar ve euro kuruyla birlikte akaryakıta da yeniden zam olarak yansıdı. Akaryakıt fiyatları ve kurların artması ithal ürünler ve hammadde başta olmak üzere tüm gıda ürünlerine yeniden zamların gelmesine sebep oluyor.

Son dönemde art arda gelen zamlarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, aldıkları maaşla geçinemediklerini, asgari ücretli ve emeklilerin enflasyon karşısında ay sonunu getiremediğini vurguladılar.

Üst üste gelmeye devam eden zamlar vatandaşın belini büküyor
Ertuğrul Eriş

“Asgari ücrete yapacakları zam oranları bu sistemde bizi kurtarmaz”

Aldıkları maaş ile geçinemediklerini söyleyen Ertuğrul Eriş, “Vallahi milletin hali perişan. Dolar kurunun yükselmesi, ekonominin kötüye gitmesiyle halkın alım gücü düştü. Hiçbir şeyin yanına yaklaşılmıyor. Asgari ücretin ne kadar olduğunu biliyorsunuz. Asgari ücrete yapacakları zam oranları bu sistemde bizi kurtarmaz. En düşük emekli maaşı alıyorum. Aldığım maaş yetmiyor. Gel de bu maaşla geçin.” dedi.

Üst üste gelmeye devam eden zamlar vatandaşın belini büküyor
Hüsnü Koşucular

“Aldığımız maaşla ay sonunu getiremiyoruz”

Hayat pahalılığının herkesin malumu olduğunu ve marketlerde her gün yeni fiyatlarla karşılaştıklarını belirten Hüsnü Koşucular, “Dolara endeksli olarak fiyatlar değişiyor. Sanki alışveriş yaptığımız yerler her gün mü dolarla alışveriş yapıyorlar da her gün fiyatlara zam yapıyorlar. Devlet de fiyatları kontrol altında tuttuğunu söylüyor. Şaşırdık kaldık. Emekliyiz, aldığımız maaş belli. Onunla aybaşını getirmeye çalışıyoruz ama çok zor. 20-25 günde para bitiyor. Ondan sonra da çocukların yanında idare ediyoruz. Düzelecek diyorlar ama nasıl düzelecek bilmiyoruz.” diye konuştu.

Üst üste gelmeye devam eden zamlar vatandaşın belini büküyor
Abbas Uygur

“Zamlar bizi her türlü etkiliyor”

Üst üste gelen zamları durduramadıklarını bu sebeple hiçbir şey yapamadıklarını kaydeden Abbas Uygur, “Zamlar dursa, millete verilen maaşlar da yerinde kalsa daha iyi olur ama olmuyor. Zamlar bizi her türlü etkiliyor. Aldığımız maaşlar yetmiyor. Ezilen eziliyor, yaşayan yaşayıp gidiyor.” şeklinde konuştu.

Üst üste gelmeye devam eden zamlar vatandaşın belini büküyor
Abdulsamet Bağraç

“Marketler de kesilen ceza yerine yeniden zam yaparak kaybettiklerinin yerini dolduruyorlar”

Marketleri kontrol edip raf fiyatlarına ceza yazmaları yanlış olduğunu, ceza yazmak yerine marketlerdeki ürünleri fiyatları düşürülmesi gerektiğini savunan Abdulsamet Bağraç da, “Fiyatlar düşmedikçe halka yansıması olmaz. Marketlere kesilen cezalar devletin kasasına giriyor. Marketler de kesilen ceza yerine yeniden zam yaparak kaybettiklerinin yerini dolduruyorlar. Marketlere ceza yazmasın, raf fiyatlarını indirsin. O zaman halka yansıyacak.” ifadelerini kullandı.

“Aldığımızı kiraya, faturaya veriyoruz”

Vatandaşlardan Hüsniye Güneş ise şunları kaydetti: “Çok üzgün ve perişan haldeyiz. Aldığımızı kiraya, faturaya veriyoruz. Su paramız, ekmek paramız kalmıyor. Biz vatandaşlara yazık. Kendi memleketimizde yabancı olduk. Çok dertliyiz, geçinemiyoruz.”

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın