Türkiye’nin yüzde 55’i şiddetli kuraklık yaşıyor

Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından Türkiye’deki kuralıkla ilgili hazırlanan raporda, yaşanan sel ve orman felaketlerine dikkat çekildi.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), son 50 yılda ortalama her gün dünyanın bir yerinde hava, iklim veya su tehlikesinin yaşandığını belirtti.

WMO’dan yayınlanan raporda, uzmanlar, küresel ısınma konusunda 2030’a kadar çok yönlü önlemler alınmadığı takdirde, dünyanın geri dönülmez felaketlerle karşı karşıya kalacağına dikkat çekiliyor.

Bu bağlamda Türkiye’de de bu yaz, küresel ısınmanın sebep olduğu doğal afetler yaşandığına dikkar çekilen raporda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Haziran-Ağustos 2021 verileri aktarılarak, ülkenin yüzde 55’lik kısmında şiddetli kuraklığın yaşandığı ifade edildi.

WMO raporuna göre, son 50 yılda ortalama her gün dünyanın bir yerinde hava, iklim veya su tehlikesiyle ilgili bir felaket meydana geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ise geçtiğimiz günlerde yayımladığı “2021 Yaz Mevsimi Ortalama Sıcaklık Anomalileri” analizinde, geçtiğimiz ağustos ayında son 50 yılın en sıcak 6’ncı ağustosunun yaşadığını açıkladı.

Raporda, Türkiye’de kuraklık tehlikesi olağanüstü hal ilan edilmesi gerektiği belirtildi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın