Türkiye’den KKTC’ye 10 milyon lira hibe desteği

Türkiye, KKTC’de tarım sektöründeki 5 bin 768 kişiye, Coronavirus salgınından olumsuz etkilendikleri gerekçesiyle 10 milyon lira hibe yapacak.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisinden (KEİ) yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye, Kovid-19 salgınından dolayı yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla tarım, sanayi, ticaret, turizm, ulaştırma, eğitim, kültür sektörleri başta olmak üzere toplumun hemen her kesimine geri ödemesiz hibe destek programları kapsamında katkı yapıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan 2021 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması uyarınca, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının belirlediği, tarım sektöründe faaliyet gösteren ve salgından olumsuz etkilendiği değerlendirilen 5 bin 768; bitkisel ürün üreticisi, balıkçı ve arıcılara, hibe şeklinde 10 milyon TL salgın destek ödemesi yapılıyor.

Geri ödemesiz yapılacak olan salgın destek ödemeleri, 9 Temmuz 2021 tarihinde ilgili üreticilerin hesaplarına aktarılacaktır.”

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın