Türk Vatandaşlığına Geçen Futbolcular

Ülkemizde en çok ilgi duyulan spor dallarından sayabileceğimiz futbolda takımlarda yurtdışından transfer olmuş yabancı futbolcuların olması bizim için hiç şaşırtıcı bir haber olmasa da, yolları ülkemizle kesişmiş bazı futbolcuların Türkiye vatandaşı olup yaşamlarını Türkiye’de geçirmiş olduklarını duymak biraz ilginizi çekebilir.

Türkiye vatandaşı olmuş yabancı futbolculara bir göz atalım;

Detlef Müller (21.05.1965-)

Kariyerine Alman takımlarıyla başlayan Müller, 1988 yılında Türkiye’ye transfer oldu ve Sarıyer’de forma giymeye başladı. 1995 yılına kadar Sarıyer’de kariyerine devam eden Alman futbolcu Türk vatandaşı olmaya karar verdi ve Metin Mert adını aldı. Sarıyer’den sonra Trabzonspor ve Kocaelispor’da da forma giymiş olan oyuncu, o dönemin Türkiye Süper Lig’inde en çok forma giyen yabancı oyuncusu ünvanına sahipti.

Mirsad Kovačević (15.10.1956-)

Yugoslavya doğumlu olan oyuncu Türk vatandaşı olduktan sonra Mirşad Güneş ismiyle anılır. 1986 yılında Beşiktaş’a transfer olan oyuncu 1986 yılında Galatasaray’a transfer olarak türk vatandaşlığına geçmiştir.

İlie Datcu (20.07.1937-)

Romanya Bükreş doğumlu olan oyuncu 1969’da Fenerbahçe’ye transfer oldu 1975 yılına kadar Fenerbahçe’de forma giydi. Fenerbahçe’den sonra Giresunspor a transfer olan oyuncu 1978’de Türk vatandaşlığına geçerek İlyas Datça adını aldı.

Uche Okechukwu (27.09.1967-)

Nijerya doğumlu futbolcu Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Deniz Uygar adını almıştır. Türkiye’de kariyerine Fenerbahçe’de başlayan futbolcu uzun yıllar boyunca orada kalmıştır. 1998’de Ebru Gündeş’in ‘’Sen Allah’ın Bir Lütfusun’’ klibinde oynamıştır. Fenerbahçe’den sonra İstanbulspor takımına transfer olarak 3 sezon orada top oynamıştır.

Miško Mirković (07.08.1966-)

Bosna asıllı olan oyuncu Türk vatandaşı olduktan sonra Mert Meriç adını almıştır. 1992’de Kocaelispor’a transfer olmuştur. Sekiz yıl boyunca Kocaelispor’da oynadıktan sonra kariyerine Fenerbahçe’de devam etmiştir. Ardından Elazığspor’a geçer ve bir sene sonra eski takımı Kocaelispor’a geri döner.

Márcio Ferreira Perreira Nobre (06.11.1980-)

Brezilya doğumlu olan Nobre Türkiye’de futbol kariyerine Fenerbahçe ile başladı ve 3 yılın sonunda Beşiktaş’a transfer oldu. 2006’da Türkiye vatandaşlığına geçerek adını Mert Nobre olarak değiştirmiştir.

Marco Aurélio Brito dos Prazeres (15.12.1977-)

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Mehmet Aurelio ismini alan oyuncu Türkiye’de ilk kez Trabzonspor’a transfer oldu. Sonrasında kariyerine Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarıyla da devam etmiştir.

Sead Halilagić (04.02.1972-)

Yugoslavya doğumlu olan Boşnak futbolcu Türk vatandaşlığından sonra Sead Dost Halilagiç ismini almıştır. Türkiye’de futbol kariyerine İstanbulspor ile başlayan Dost Halilagiç sonrasında Beşiktaş ve Adanaspor’da da forma giymiştir.

Alexsandro de Souza(14.09.1977-)

Kısaca Alex de Souza Türkiye takımlarından Fenerbahçe’de forma giymiştir. Top oynadığı süre boyunca Türk vatandaşlığı kendisine teklif edilmiş olup Fenerbahçe kariyeri sonlandıktan sonra vatandaşı olduğu Brezilya yasaları yüzünden Türk vatandaşı olamayacağını üzülerek bildirmiştir.

İlgilendiğiniz futbolcuların oynadığı maçların canlı skor takibini yapmak isterseniz Oley.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın