Terör örgütü 2 yıl önce talimat vermiş

Yılbaşından bugüne kadar terör örgütünün, Ateşin Çocukları İnisiyatifi gibi çeşitli adlar altında olayları üstlendiğini kaydeden Bakan Soylu, “Toplamda 850 olay var. Bu olayların 400 tanesi hiç yok. Bunlar da bir çeşit terör propagandasıdır. Bu olayların 300’ünün tüm adli araştırmalar sonucu, ilgili kontaktan, elektrikten veya herhangi bir ihmalden kaynaklandığı savcılıklarca tespit edilmiş. Yaklaşık 90 tanesinin soruşturması hala devam ediyor. 22 tanesinin PKK ile irtibatlı olabileceği konusunda hem savcılıklarımızın hem güvenlik birimlerimizin tespiti söz konusu. Bizim görevimiz 22 tane değil, 1 tane de yaptırmamaktır. Bunun için çaba sarf etmektir. Ama terör örgütünün kendine ait böyle bir propaganda yöntemi var. Bu yöntemi de kamuoyunun bilgilerine arz etmek istedim. Terör örgütünün bu talimatını 2 yıl önce verdiğini hem Avrupa eksenli olduğunu hem Kandil eksenli olduğunu söylemeliyim” diye konuştu.

Bakan Soylu, yaraların sarılabilmesi için hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Meskun mahale yaklaşan yangının sıçramasının daha büyük felaketlere yol açabileceğini kaydeden Bakan Soylu, kontrol çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti.

Ormanlık alanları ve piknik yapanlara da uyarılarda bulunan Bakan Soylu, yangının çıkış sebebine yönelik tahkikatların devam ettiğini vurguladı.

Bu Haberi Paylaşın