TBMM’de gündem bütçe görüşmeleri

5’inci Yargı Paketi’nin görüşmeleri Genel Kurul’da bu hafta da devam edecek. Bakanlıkların bütçelerinin görüşülmesi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’nda cuma günü son erecek.

Haftalık mesaisine yarın başlayacak TBMM Genel Kurulunda, 5’inci Yargı Paketi olarak bilinen İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmelerine, maddeleri üzerinden devam edilecek.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, salı günü elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, cuma gününe kadar, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının müzakereleri tamamlanacak.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, salı günü, Kırıkkale, Keskin ve Afyonkarahisar ceza infaz kurumu inceleme raporlarını ele alacak.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, çarşamba günü, Devlet İstihbarat Hizmetleri ile Güvenlik ve İstihbari Nitelikteki Faaliyetlere İlişkin 2020 Yılı Raporu Hakkındaki Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Raporu’nu görüşecek.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, çarşamba günü, kamu denetçisi seçimi için alt komisyon oluşturulacak.

TBMM’de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın