Soho’nun Son Gece İncelemesi: Travma Karnavalı’nın Sonsuz Gecesi

Soho’nun dün geceki inceleme yazısını sizlerle birlikte okuduk. Edgar Wright’ın filmi “SoHo’da Son Gece”, kendisini İngiliz yönetmenin kariyerinde benzersiz ve olağanüstü bir an olarak konumlandırıyor.

2021’in iddialı filmlerinden Last Night in Soho bu sonbaharda vizyona giriyor. 12 Kasım 2021 tarihi itibari ile çalışmalar Türkiye’de salonlardadır. Koronavirüs pandemisi kısıtlamalarının ardından film izle işlerine merak salan yönetmenlerin (Ridley Scott, Gary Fukunaga, Lana Wachowski…) dönüşü, kaçırdıkları havayı yeniden beyaz perdeye taşımaya çalışıyor. Last Night in SoHo da bize unutulmuş bir sinema deneyimini hatırlatmayı vaat eden işlerden biri.

Matt Smith, Diana Rigg, Aimee filmde merhum aktörler Thomasin MacKenzie (Jojo Rabbit, Old, No Trace) ve Anya Taylor-Joy (The Queen’s Opening, The Witches: A New England Folktale, Emma’nın başrollerini paylaştılar. Tushingham, Colin Mays ve Michael Arjo.

Krysty Wilson-Cairns (1917, Penny Dreadful) senaryoda Edgar Wright ile çalıştı.

Soho’nun Son Gecesi İncelemesi: “Soho’nun Son Gecesi”ne Ne Oldu?

Filmin konusuna girmeden önce İngiliz yönetmen Edgar Wright’tan birkaç satırdan bahsetmek gerekiyor. Özellikle Scott Pilgrim vs. Wright, The World and the Corneto üçlemesi (Shaun of the Dead, Refaz ve Doomsday) ile benzersiz bir izleyici kitlesi edindi; bu sefer tarafını göstermediğini ortaya koydu. Zombi filmleri, dedektifler, reşit olma hikayeleri, uzaylı istilaları, soygunlar söz konusu olduğunda Wright tematik anlatılarda kendini kanıtlamış bir isim. Şimdi ise yetişkinliğe geçiş hikayesini, travmayı korku ve gerilimle karşı karşıya getiren bir maceraya dönüştürmüştür. Bunu yaparken de mekanları, insanları ve müziği başarılı bir şekilde kullanmayı bilir.

Website: fullhdfilmizle.info

Bu Haberi Paylaşın