Siyonist işgal rejimi sadece nisan ayında 6 yeni yerleşim planı duyurdu

Filistin merkezli bir araştırma merkezi, geçtiğimiz nisan ayında işgal rejiminin, Batı Şeria’da el konulan, Filistinlilerin 853 dönümlük topraklarında Yahudi yerleşimini genişletmek için 6 yeni yerleşim planı duyurduğunu açıkladı.

Filistin merkezli Arap Araştırmaları Derneği’ne bağlı Arazi Araştırmaları Merkezi, konu hakkında yaptığı açıklamada, söz konusu yeni Yahudi yerleşim planlarının, Tulkerem, el-Halil ve Beytulahim şehirlerindeki topraklarda hayata geçirileceğini belirtti.

Merkez, işgal rejiminin, bu planlar doğrultusunda Filistinlilere ait tarım arazilerini, Yahudi yerleşimi için inşaat bölgesi olarak dönüştürmeyi amaçladığını açıkladı.

Merkez, Tulkerem arazileri üzerine inşa edilen “Inaf” Yahudi yerleşkesinin genişletilmesine yönelik 1/2/110 nolu plan için siyonist rejimin, Ramin köyündeki 1 nolu havzada bulunan Filistin topraklarının 289 dönümünü gasp ettiğini aktardı.

İşgal rejimi, 1/3/414 nolu yerleşim planı çerçevesinde, Sair ve eş-Şuyuh beldelerinde 274 dönüme el koyarak el-Halil arazileri üzerine inşa edilen “Mitsad-Esfer” yerleşkesini genişletmeyi hedefliyor.

Öte yandan işgalcilerin, Beytulahim’in batısında gasp edilen arazilerin üzerine kurulu olan Bitar Iylit Yahudi yerleşim merkezini genişletmek için 5/8/426 nolu plan ile Husan, Nahhalin ve Vadi Fukin beldelerinde 147 dönümlük toprağa el koyduğu belirtildi.

Ayrıca işgal rejimi, Beytulahim arazilerinde inşa edilen İfrat isimli Yahudi yerleşim alanını genişletmek için el-Hıdır beldesinde 128 dönüm toprağa el koyacağını 66/5/410 nolu planı ile duyurdu.

Son olarak işgal rejimi, 5/514 nolu plan ile el-Halil kentine bağlı ez-Zahiriyye beldesinde 14 dönüm araziye el koyarak 20 Yahudi yerleşim birimi inşa edeceğini duyurdu.

Bu Haberi Paylaşın