Şentop: Henüz Meclis’e ulaşmış fezleke yok

Şentop, HDP’li 9 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeler ile “PKK/KCK propagandası yapma” suçundan aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezası onanan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ilişkin kararın henüz Meclis’e gelmediğini söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Dil Yılı çerçevesinde ve UNESCO’nun kararıyla Bilge Tonyukuk Yazıtının dikilişinin 1300’üncü yıl dönümüne ithafen Uluslararası Türk Akademisi ve Altındağ Belediyesinin işbirliğiyle gerçekleştirilen Türk Dünyası Tonyukuk Parkının açılışını yaptı. Şentop, parkın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şentop, HDP’li 9 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeler ile ‘PKK/KCK propagandası yapma’ suçundan aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezası onanan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ilişkin kararın Meclis’e gelip gelmediğine ilişkin, “Bu sabah itibarıyla Meclis’e ulaşan bir fezleke yok. Bunlar savcılık tarafından hazırlandıktan sonra Adalet Bakanlığına gönderiliyor. Oradan Cumhurbaşkanlığına gönderiliyor. Sonra TBMM’ye geliyor. Dolayısıyla henüz Meclis’e ulaşmış fezleke yok. Meclis’te başka fezlekeler de var. Başkanlığımıza gelince fezlekeleri karma komisyona havale ediyoruz, Adalet ve Anayasa Komisyonu üyelerinden oluşan. Karma komisyon bu değerlendirmeyi yapacaktır. Daha önce topluca 2016 yılında bir kaldırma yoluna gidilmişti dokunulmazlıklarla ilgili. Belli bazı suçlarla ilgili dosyaların kaldırıldığının örnekleri de var. Yakın zamanda da bir örnek yaşanmıştı. Gergerlioğlu ile iligli verilen kesinleşen bir hüküm var. Bu da belli bir prosedürü takip ediyor” dedi.

Bu Haberi Paylaşın