Sağlık çalışanlarına “acil sağlık hizmeti” verilecek

Gaziantep’te, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından acil sağlık hizmetleri eğitmenlerine 4 gün sürecek eğitim verilecek.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek ve gün sürecek eğitimler çerçevesinde 11 farklı ilden gelen acil sağlık hizmetleri eğitmenlerine çeşitli eğitimler verilecek. Program kapsamında çeşitli toplantılarda düzenlenecek.

Kentteki bir otelde düzenlenen programın açılışında konuşan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki, acil sağlık hizmetlerinin önemine değindi.

Covid-19 salgınının dışında sağlık çalışanlarının aşı çalışmaları yürüttüklerini belirten Tiryaki, salgına rağmen yaşamın ve sağlık çalışmalarının durmadığına dikkat çekti.

Sağlık çalışmalarının sadece salgından ibaret olmadığını ifade eden Tiryaki, acil sağlık hizmetleri ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Salgın döneminde birçok eğitimi ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Tiryaki, “Aşılama ile birlikte eski normallerimize bir an önce dönmek ve eğitimlerimize devam etmek istiyoruz. Eğitim vermek üzere Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden gelen eğitimcilere teşekkür ederim. Maske ve mesafe kurallarına uygun verimli bir toplantı geçirmenizi diliyorum.” dedi.

Eğitim verimli olmasını dileyen Tiryaki, Türkiye’nin farklı illerinden gelen acil sağlık hizmetleri eğitmenlerine başarılar diledi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın