Rize’de sel felaketi

İçişleri Bakanı Süleyman soylu sel felaketinin yaşandığı Rize’de incelemelerde bulunduktan sonra miktofonların karşısına geçti.

Açıklamasın da şunları kaydetti:

“Yağışların çok yoğun olması sebebiyle oluşan sellerin hem tahribatını inceleyebilmek hem de alınabilecek tedbirlerin alınması için arkadaşlarımızla birlikte sayın Genel Başkan Yardımcımız sayın Bakanımız Hayati bey, Tarım Orman Bakan Yardımcımız Metin bey, AFAD Başkanımız hep birlikte buraya geldik. Sayın Valimizin koordinasyonun da gelişen çalışmaları sayın Belediye Başkanımızla birlikte oturduk tekrar değerlendirme yaptık. Akşam söylemiştik 12 köy yoluna ulaşılamıyo idi. Ve 3 vatandaşımızın orada mahsur kaldığı bilgisini almıştık. O evde mahsur kalan 3 kişiden birisi olan ve ayağı kırık olan teyzemiz hastaneye getirildi. Maalesef hastane de hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin mekanlarını cennet eylesin.

Bu an itibariyle hastanede 2 kişi var. Onların da tedavileri devam ediyor. Taburcu edilecekler. Beklentimiz o yönde. Biraz önce Çayeli merkeze de baktık. Hakikaten bölgede son zamanlar da yağan en yoğun yağış olarak değerlendirilebilir. Ölçü olarak şöyle söyleyim geçen hafta Trabzon’da 60 kilogram yağmıştı. Oysa bu hafta burada yağan yağmurun miktarı 263 kilogram. Geçen haftanın neredeyse 4,5 katı yağmur yağdı. Belli bir zaman diliminde yoğunlaştığı için hem dağlardan gelmesi, toprağın gelmesi derelerin taşmasına sebep oldu.

Elbette ki arkadaşlarımı AFAD başta olmak üzere, sağlık ekiplerimiz, belediye ve il özel idare ekiplerimiz başta olmak üzere; hem gerekli hasarların kaldırılması, aynı zamanda da husubatın getirdiği hasarların ortadan kaldırılması konusunda ki çalışmalarına devam ediyorlar. Bu arada hasar tespit çalışmaları da başladı. Çevre Şehircilik Bakanlığı ekipleri de buradalar. Akşamdan beri bütün ekipler çalışıyorlar. Şu anda ulaşımı kapalı olan ve herhangi bir can kaybı, mal kaybı tespit etmediğimiz 6 köyümüz var. Bazı beldelerin mahalleleri var. Onlara da tüm ekiğlerimiz, Valiliğimizin koordinasyonu içerisinde çalışmalara devam ediyor. Nerelerde nasıl tedbirler alınması hususunda da konuşup, dün akşam itibariyle de öncelikle hem Madenli Beldesi’nde yakın mahallelerde aynı zamanda Çayeli’nde ilgili alanlar da hem bodrum katlar hemde zemin katlar tedbir açısından boşaltılmış. Şimdi de bu tedbirler aynı ölçüde devam ediyor.”

Bu Haberi Paylaşın