Plaka Sorgulayarak Araç Sahibi Öğrenme

Plaka sorgulayarak araç sahibi öğrenme nasıl olur? Bu yazımızda bu soruya dair merak ettiğiniz bütün ayrıntıları öğreneceksiniz. Ayrıca plaka sorgulayarak araç sahibi öğrenme mümkün müdür? İşte bu ve benzeri sorulara dair merak edilen ayrıntılar!

 

Araç ile alakalı farklı bilgilere ulaşabilmek için vatandaşların yardım hizmeti alabileceği farklı yöntemler bulunuyor. Plaka sorgulaması yaparak araç sahibi hakkında bilgi edinebilmek bazı kaza durumlarında ihtiyaç halinde oluyor.

 

Kaza durumu yaşamış iseniz emniyet müdürlükleri ile iletişim halinde olarak en doğru sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Emniyet Genel müdürlükleri haricinde de araç sahibi bilgisine ulaşabilmeniz mümkün.

 

  • E-devlet sitesini kullanarak araç sahibi sorgulaması
  • Sigorta şirketleri aracılığı ile araç sahibi
  • Vergi daireleri aracılığı ile araç sahibi öğrenme
  • TÜVTÜRK muayene istasyonları vasıtası ile araç sahibi bilgisine ulaşma

 

Yöntemleri kullanarak plaka sorgulaması yapabilirsiniz. Özellikle ikinci el araç satın alacaksanız herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmanızı engellemek amacı ile plakadan araç sorgulama işlemlerini mutlaka yapmanız gerekiyor. Araç ile alakalı araştırmaları taşıt plakaları üzerinden yapmak doğru işlemlerdendir.

 

Plaka Sorgulayarak Araç Sahibi Öğrenme Mümkün Mü?

Plakadan araç sorgulama işlerinizi internet üzerinden yaptığınızda daha kolay ve hızlı şekilde araç sahibine ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. İnternetten hızlı ve kolay erişim denildiğinde akla e-devlet sistemi geliyor. E-devlet hesabınıza giriş yapmanız dan sonra hasar bilgileri sorgulama ve trafik poliçe sayfasını açabilirsiniz. Açmış olduğunuz bu sayfada sizden bazı bilgiler istenir. Bu bilgileri de doğru ve eksiksiz şekilde doldurmanız gerekiyor. Doldurmuş olduğunuz bilgiler sonucunda karşınıza sonuç çıkacaktır. Çıkan sonucu isterseniz yazıcıdan yazdırabilirsiniz.

 

Kısa mesaj göndererek plaka sorgulaması da yapabilmeniz seçenekler arasında. Yaklaşık olarak 7 TL ücret ödeyerek gönderdiğiniz kısa mesaj sonrasında en kısa sürede plakaya ait bütün bilgiler size sunulacaktır. Büyük harflerle DETAY yazdıktan sonra plakanızı yazmanız gerekiyor. Sonrasında 5664’e mesajı gönderebilirsiniz. Bilgi almak istediğiniz taşıtın karışmış olduğu kazalar ve bu kazalar sonucunda ne kadar hasar kaydı oluştu bilgisi kısa mesaj yöntemi ile telefonunuza gelecektir.

 

Plaka Sorgulayarak Araç Sahibi Öğrenme Yöntemleri

Bahsetmiş olduğumuz yöntemlere ek olarak emniyet Genel müdürlüğü internet sitesini de kullanabilirsiniz. https://www.egm.gov.tr/internet sitesine giriş yaptıktan sonra trafik cezası sorgulama ve otopark sorgulama bağlantısı üzerine tıklamanız gerekiyor. Sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz şekilde girdiğinizde araç plakası sorgulama hizmetinden faydalanabilirsiniz.

 

Sigorta bilgi ve gözetim merkezi aracılığı ile sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. https://www.sbm.org.tr/adresine giriş yaparak sorgulamalar ve online işlemler menüsüne girmeniz gerekiyor. İnternet üzerinden yapmış olduğunuz bütün araç plakası sorgulama işlemleri ücretsiz olacaktır. Ayrıca istediğiniz gün ve saatte bu işlemleri en kısa sürede yapabilmeniz mümkün.

 

Bir Aracın İlk Sahibini Nasıl Öğrenebilirim?

Aracın şase numarasından hangi bayide hangi kişiye satıldığı bilgisine ulaşabilmeniz mümkündür. Aracın satıldığı kişinin açık adres bilgisi bulunmaz ancak isim ve soy ismi bulunur. Satın alacağınız aracın ilk sahibi siz olacağını düşünüyor iseniz bile önlem olarak şase numarası sorgulaması yapabilirsiniz. Böylece kısa bir süre içerisinde plaka sorgulama işlemini yaptırabilirsiniz.

Şase numarasından sorgulatma yaptığınızda İlk sahibi bilgisi yanlış edilmiş ise aracın ilk sahibi siz olmayacaksınız anlamına geliyor. Araç plaka sorgulaması yaptırarak da aracın kime ait olup olmadığı bilgisine ulaşılabilir. Aracın hangi tarihte trafiğe çıktı sorgulama yöntemi ile bilinir ise aracın ilk sahibi olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Böylece gayet pratik bir şekilde plaka sorgulama araç sahibi öğrenme işleminin tamamlanması da mümkün olacaktır.

Konuaraba.com

 

Bu Haberi Paylaşın