Piyasalar Elon Musk’a avans veriyor

Kimi TESLA’nın yeni modeliyle, kimi zaman Space-X’in uzay maceralarıyla ama genellikle kazandığı paralarla gündem olan Elon Musk’ı son günlerde kripto paralarla ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle daha sık duyar olduk.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk önce geçtiğimiz günlerde farklı kripto paralar, GameStop isimli oyun şirketi, online pazar yeri Etsy gibi yerlere yönelik paylaşımlar yaptı.

Los Angeles saatiyle 22:00’de Clubhouse’da olduğunu bildirdi. Ardından, küçük yatırımcılar Clubhouse Media Group isimli şirketin hisselerine hücum etti. Uygulamayla alakası olmayan şirketin hisseleri bir günde yüzde 110 yükseldi.

Tüm bunlara “Dogecoin” paylaşımları ve ilgili kripto paranın 10 günde yaklaşık 100 kat değer kazanması ve nihayetinde Elon Musk’ın şirketi TESLA’nın Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırdıklarını açıklaması süreci başka bir yere taşıdı.

Trendleri ve boşlukları iyi görüyor

Peki Elon Musk gerçekten de servetini iyi yöneten bir yatırımcı mı, yoksa hem paranın hem de sosyal medyanın gücünü çok iyi kullanan bir manipülatör mü?

Ekonomist Şant Manukyan bu soruya yanıt vermeden önce Musk’ın bilim insanı Nicola Tesla gibi buluşları olan bir dahi olmadığının bilinmesi gerektiğine işaret etti.

“Musk’ın buluşları yok ama çok iyi bir girişimci olduğu kesin” diyen Manukyan, Elon Musk’la ilgili olarak ‘sistemin boşluklarını ve yükselen trendleri çok iyi gören biri’ tanımlamasını yapıyor.

Musk ile ilgili ‘İyi bir iş insanı mı?’ sorusuna verilecek yanıtın da önemli olduğunu ifade eden Şant Manukyan’a göre bu sorunun yanıtı da sanıldığının aksine pek de olumlu değil.

TESLA ve Space-X’in performansının tartışılır olduğunun altını çizen Manukyan, “Bu kadar imkan verilse bir başkası daha iyisini yapabilir miydi bilmiyoruz… Ancak net olarak söyleyebileceğimiz bir şey var; o da Elon Musk’ın şirketlerinin performansları iyi değil ancak değerleme olarak çok çok iyi bir konumdalar” dedi.

TRTHABER

Bu Haberi Paylaşın