Petrol fiyatları yükselerek 70 doları aştı

Petrol fiyatları bağlı talep artışı nedeni ile yüzde 1’in üzerinde yükseldi ve mart ayından bu yana ilk kez 70 doların üzerine çıktı.

Brent petrolün varili, bugün kapanışa göre yüzde 1,41 artışla 70,30 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 67,73 dolardan alıcı buldu. Böylece, petrol fiyatları 8 Mart’tan bu yana en yüksek seviyelere çıktı.

Fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en büyük petrol tüketicileri ABD ve Çin ile birçok Avrupa ülkesinde devam eden ekonomik toparlanmanın ve yaz döneminde seyahatlerde beklenen artışın petrol talebine yansıyacağı algısının güçlenmesi etkili oldu.

Piyasaların odağında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun bugün gerçekleştireceği toplantı yer alıyor.

1 Nisan’daki toplantısında mayıs, haziran ve temmuz ayları için günlük petrol üretimini kademeli olarak artırma kararı alan grubun, üye ülkelerden İran’ın petrol üretiminde beklenen artışa rağmen güçlü talep görünümü nedeniyle üretim politikasında değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın