Pandemi sürecinin bitmesiyle enflasyon oranları aşağıya düşecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Herkes şundan emin olsun ki bu süreç tamamen geçici bir süreçtir. Pandemi sürecinin bitmesiyle bu tedarik zinciri de eski düzenine kavuşacak, enflasyon oranları aşağıya düşecek.” dedi.

AK Parti Gölbaşı İlçe Danışma Toplantısı’nda konuşan Bakan Kurum “Ülke olarak ekonomik sabotajların bu denli sistematik işletildiği bir dönemi daha önce yaşamamıştık.” dedi.

Kurum, “Düşünün ki küresel ölçekte enflasyon oranları 4-5 kat artmış. Hemen hemen bütün dünya ülkelerinde, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa gibi gelişmiş ülkeler de buna dahil ve baktığınızda büyüme noktasında bu ülkeler kötü bir tabloyla karşı karşıya. Ülkemize bakıyorsunuz, gerek bütçe dengemiz, gerek büyüme oranlarımız çok iyi seviyelerde. İşte üçüncü çeyrekte Türkiye ekonomisi tam 7,4 büyüdü. Salgına rağmen kamu maliyesi sekteye uğramadı, borsa etkilenmedi. Merkez Bankası’nın döviz rezervleri sürekli arttı. Tüm dünyada tedarik zinciri sekteye uğradığı ancak Türkiye’de vatandaşlara, sanayicilere, esnafa her zamankinden daha yüksek miktarda destek olundu, kredi imkanı sunuldu.” ifadelerini kullandı.

“Bir de bakıyorsunuz ki ekonomi parametreleriyle asla açıklanmayacak bir kur dalgalanmasıyla karşı karşıya kalıyoruz.” diyen Kurum, “Bunun tek bir sebebi, açıklaması var, şunu herkes iyi bilsin ki, şundan emin olsun ki bu süreç tamamen geçici bir süreçtir. Pandemi sürecinin bitmesiyle bu tedarik zinciri de eski düzenine kavuşacak, enflasyon oranları aşağıya düşecek ve ülke ekonomileri bu anlamda eski düzenlerine kavuşacaklar” diye konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın