Otomotiv endüstrisine yeni Tedarikçiler kazandırmak istiyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) bulunan Çelikel Alüminyum firmasını ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Çelikel Alüminyum yöneticilerinin eşlik ettiği ziyarette Bakan Varank’a, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Üretim alanlarını gezerek işçilerle sohbet eden Bakan Varank üretim tesisindeki faaliyetleri inceledi.

Bakanlığın resmi web sitesinde yer alan haberde Bakan Varank, Çelikel Alüminyum’un 53 yıllık bir aile şirketi olduğunu ve yüksek basınçlı enjeksiyonlu alüminyum otomotiv parçaları ürettiğini belirtti. Şirketin özellikle dünyadaki prestijli markalara kilogram başına ortalama 5 avrodan ihracat yaptığını söyledi.

Varank, firmanın 2020 ihracatının 40 milyon avro olduğuna anlatarak “Alüminyum parçalar, otomotiv endüstrisinde hızla devreye girmeye başladı. Özellikle karbon salınımında daha hafif araçların olması, elektrikli araçlarda bu tip parçaların daha sık kullanılması bu parçaları daha değerli hale getiriyor.” dedi.

Firmanın örnek olacak bir yaklaşımının da özellikle çevreye saygılı, geri dönüşümü önceleyen bir üretim tesisini kurması olduğunu vurgulayan Varank, “Dünyada artık sadece üretmek yetmiyor üretim proseslerinizi ne kadar verimli yaparsanız ne kadar çevreye saygılı yaparsanız firmalar bir adım öne çıkıyor.” diye konuştu.

Varank, otomotiv sektörünün çok hızlı bir dönüşümden geçtiğini kaydederek “Türkiye’nin Otomobili ile biz aslında elektrikli otonom arabalardan bahsetmiyoruz teknolojik ürünlerden bahsediyoruz. Bu alanda Türkiye iddiasını ortaya koydu inşallah böyle firmalarımızla değişen dönüşen endüstriye yeni tedarikçiler kazandırmayı istiyoruz. Bu firmalarımız hem Türkiye’ye parça üretecekler hem de burada elde ettikleri başarılarla isimlerini yurt dışında iyi noktalara taşıyacaklar, dünyada rekabetçi olacaklar. Önümüzdeki yıllarda ihracatlarını çok daha arttırarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edecekler.” dedi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın