Naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz! Benden, başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak Naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İlim Yayma Ödül Töreni’nde konuştu.

Faiz lobisine tepki gösteren Erdoğan, “Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz! Benden, başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak Naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim.” dedi.

Erdoğan, “Altı sıfırı çıkardığımız zaman bana karşı çıkanlar, Taksim Meydanınında anırırım diyen köşe yazarları hala aynı şeyleri yazıyorlar. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan hükmü bizim için sıradan bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ekonomik sıkıntıları farkında olduklarına işaret ederek, “Ama unutmayın ki Allah’ın yardımı ve milletimizin ferasetiyle bu mücadeleden de alnımızın akıyla çıkacağımızdan ben şüphe duymuyorum.” diye belirtti.

TÜSİAD’a da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey TÜSİAD ve yavruları! Sizin tek göreviniz var. Yatırım, üretim,istihdam, büyüme… Siz bunda ne yapıyorsunuz önce bunu ortaya koyun. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz.” diye konuştu.

Merkez Bankasının rezervlerini iktidarları döneminde sürekli arttırdıklarını anlatan Erdoğan, bu rezervleri arttırmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Herhalde George, Hans… Bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz biz.” diye belirtti.

Erdoğan, “Pazartesi gününden itibaren finans dünyasında sıkıntılar yaşanacakmış ya bunu ancak ihanet içindekile söyler. Merak etmeyin böyle bir durum söz konusu değil biz dimdik ayaktayız.” diye konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın