LGS sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı ve sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden erişilebilecek. Sınavda 42 farklı ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Ayrıca verilere göre kız öğrenciler matematik dışında tüm testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı oldu. LGS tercih başvuruları 20-29 Temmuz arasında yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı sonuçlarla birlikte analiz raporunda yayınladı. Bu yılı LGS kapsamındaki Merkezi sınavda 42 farklı ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak, 500 tam puan aldı. YGS kapsamındaki Merkezi sınavda kız öğrenciler matematik dışındaki tüm testlerde erkek öğrencilerden başarılı oldu.
Öğrenciler en yüksek başarıyı fen bilimleri testinde en düşük başarıyı matematik testinde gösterdi. Matematik testinde doğru cevap ortalaması 4.89 oldu. Verilere göre sözel bölümde yer alan Türkçe testinin doğru cevap sayısı ortalaması 10, soru sayısı 10 olan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde doğru cevap sayısı ortalaması 5 olurken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde 6.39, yabancı dil testinde ise 3.53 oldu. İstatistiklere göre merkezi sınav puanlarını da anne ve baba eğitim düzeylerine göre farklar olduğu belirlendi. Eğitim düzeyi arttıkça başarı oranında arttığı saptandı. 2019 yılında 8. sınıf öğrencilerinin 185,8’i sınava girdi. Bu yıl sınava giren öğrenci sayısı oranı %43 arttı. Sınava katılan öğrencilerin %8 i 400-500 Puan arasında yer aldı.

Bu Haberi Paylaşın