Kurban satış ve kesim yerlerinde alınacak tedbirler açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda Covid-19 salgını önlemleri kapsamında kurban satış ve kesim yerleri ile ilgili bir dizi tedbir aldı.

Kurban satış ve kesim yerlerinde satış yerinin etrafının sınırlandırılması, uygun giriş-çıkış kapılarının oluşturulması, satış yerine maskesiz girilmesine izin verilmemesi, girişte el dezenfeksiyonu ve ateş ölçümü yapılması zorunlu tutuldu.

Alınması gereken tedbirlerle ilgili il tarım ve orman müdürlüklerine talimat gönderildi.

Hayvan alım-satımlarında sosyal mesafeye dikkat edilmesi, müşteri ve satıcılar arasında el teması (tokalaşma) olmaması önem taşıyor.

Uygun yerlerde el dezenfeysiyonu ve ateş ölçümü bulundurulacak. Kurban satış yerlerinde insan kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için çadırlar arası mesafe en az 2 metre olacak.

Sosyal alanlarda tek kullanımlık bardak, tabak, çatal gibi malzemeler kullanılacak. Görevli personel uygun, temiz iş kıyafetleri ve koruyucu giysiler (bone, maske, galoş, eldiven, çizme) giyecek ve mutlaka ağız maskesi takacak.

Küpesiz hayvan satılmayacak

Kurban satış yerlerine girişte kurbanlık hayvanların kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve nakil belgesinin kontrol edilerek, küpesi ve belgesi olmayanların buralara girişine izin verilmeyecek.

Ayrıca cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılmayacak.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın