Kurban alırken nelere dikkat edilmeli

Kurban alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus var. Aman dikkat!

Öncelikli önemli husus, gündemden düşmeyen koronavirüs önlemleri. Bu kuralı geçtikten sonra gelelim kurban seçimine.

Kesilecek hayvan iki yaşını doldurmuş olmalı.

Kalıcı dişler diye adlandırdığımız dişler çıkmış olmalı. (Kapak Atmış)

Küpeli, kayıtlı ve aşıları yapılmış olmalı.

Sağlıklı ve besili olmalı.

Gözlerde bakışlar canlı olmalı.

Özellikle kıllar parlak olmalı. Tüylerine dikkat edilmeli.

Hayvanın derisi yumuşak ve elastik olmalı.

Topallık, anormal akıntı, veya hastalık belirtileri olmamalı.

Koyun ve keçilerde ise hayvan en az bir yaşında olmalı.

Kuzular ise yaşını doldurmasına gerek yoktur. Gerekli büyüklüğe ulaşması yeterli.

Sağlıklı vücut büyüklüğü tam ve besili olmalı.

Topallık ve hastalık belirtileri olmamalı.

Sürdürülebilir bir hayvancılık için, damızlık vasfında bulunan dişi hayvanların kesilmemesi gerekir.

Bu Haberi Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.