Kış aylarında yağışlar az olacak

Yazın sıcak günleri geride kalsa da sonbahar ayları oldukça sıcak geçiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de son 50 yılın en sıcak eylülü yaşandı. Ekim ayının ilk yarısı daha ılıman geçti. İkinci yarısı ise mevsim normallerinde seyrediyor. Sonbahar yavaş yavaş bitiyor; kış kapıda…

Kış yaklaşırken akıllara Türkiye’yi nasıl mevsim şartlarının beklediği sorusu geliyor. Bu kış hava sıcaklığı kadar yeterli yağışın görülüp görülmeyeceği, cevabı en fazla merak edilen soru. Çünkü şehirlerde yaşayanlar için barajların doluluk oranı ne kadar önemliyse, çiftçiler için tarlaların yeteri kadar yağış alıp almayacağı da o kadar önemli.

Merak edilen soruları Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Prof. Dr. Adil Tek’e yönelttik. Prof. Dr. Adil Tek, iklim modelleri üzerinden yapılan değerlendirmeye göre şunları söyledi:

“Kasım ve aralıkta sıcaklıklar mevsim normalleri civarında olacak. Ocakta ise Marmara’da sıcaklıklar biraz daha mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Kış ayları için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Şubat, mevsim normallerinde seyredecek. Mart biraz daha mevsim normalleri üstünde olacak. Sonbaharın sonu ve kış genel olarak mevsim normallerinde seyredecek.”

[ TRTHABER ]

Bu Haberi Paylaşın