İşgalci ABD askerleri Afganistan’daki Bagram Hava Üssü’nden ayrıldı

ABD, 11 Eylül saldırılarından sonra işgal ettiği ve 20 yılda büyük bir yıkım ve katliamlar bıraktığı Afganistan’da, kritik bir öneme sahip Bagram Hava Üssü’nden ayrıldı.

Afganistan’da 20 yıldır işgalci konumunda olan ABD, yaptığı katliamlar ve geride bıraktığı büyük yıkımların ardından Taliban’la varılan anlaşma doğrultusunda çekilmeye devam ediyor.

İşgalci ABD askerleri bu kapsamda kritik bir öneme sahip Bagram Hava Üssü’nden ayrıldı ve Hava üssü Afganistan hükümetine devredildi.

Üst düzey Amerikalı bir yetkili, “Tüm Amerikan askerleri ve NATO birlikleri bugün itibariyle Bagram Hava Üssü’nden ayrıldı.” açıklamasını yaptı.

İşgalci ABD, katliam ve saldırılarının çoğunu Kabil’in 60 km kuzeyinde bulunan Bagram üssünden yönetiyordu.

Taliban: Ülkemizin her yerinden yabancı birliklerin çekilmesini istiyoruz

Taliban sözcülerinden Zebihullah Mücahid, çekilmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm ABD birliklerinin Bagram’dan çekilmesini olumlu bir adım olarak görüyoruz. Ülkemizin her yerinden yabancı birliklerin çekilmesini istiyoruz. Bu, hem o ülkelerin hem de Afgan halkının çıkarınadır. Yabancı birliklerin tamamen geri çekilmesiyle Afganlar barış ve güvenliğe daha da yaklaşabilir.” dedi.

Afganistan’da tarihinin en uzun işgalini gerçekleştiren emperyalist ABD, 20 yılda bıraktığı büyük bir yıkımın ardından, 11 Eylül saldırıların yıldönümünde 11 Eylül 2021 öncesi tamamen çekilmeyi planlıyor.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın