İlham Aliyev’e tebrik ziyareti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ı kabul etti.

Temaslarda bulunmak için Bakü’ye gelen Çavuşoğlu, Akar, Dündar ve Fidan, Aliyev ile görüştü.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da elde ettiği zaferin ardından ilk görüşmesini gerçekleştirdiğini belirten Aliyev, “Bu görüşme de elbette kardeşlerimle birlikte oluyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm ve ileride yapacağımız çalışmalarımızı istişare ettik.” dedi.

Azerbaycan’a verdiği destek nedeniyle Türkiye’ye tekrar teşekkür eden Aliyev, “Operasyonda geçen 44 gün boyunca kardeşimiz Türkiye’nin desteğini hep hissettik. İmzalanan ateşkes anlaşmasının ardından Türkiye’den gördüğümüz manzaralar kalbimizi ısıttı. Türk kardeşlerimiz bu zaferi kendi zaferleriymiş gibi kutladılar.” dedi.

Türkiye’nin verdiği destek sayesinde azimlerinin arttığını vurgulayan Aliyev, topraklarını 30 yılın ardından işgalden kurtarmış olmanın mutluluğunu taşıdıklarını vurguladı.

Bu Haberi Paylaşın