Hızlı Acıktıran Besinlere Dikkat !

Tüketilen bazı besinler var ki çabuk acıkmaya neden oluyor.Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında bilgiler verdi.

Bal, reçel, sürülebilen çikolata Bal, reçel, sürülebilen çikolata gibi... tatlı grubu yiyecekler, glisemik indexi yüksek olduğundan kan şekerini hızlı yükseltip, hızlı düşürerek çabuk acıkmaya sebep olur. Ekmek  Besinlerin şeker yükü anlamına gelen glisemik indeksi yüksek yiyecekler, çabuk acıkmaya neden oluyor ve ekmek de glisemik indeksi yüksek bir besin. Ama tam tahıllı ekmeğin glisemik indeksi düşüktür bu sebeple  tüketerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Patates Patates; içerdiği nisasta sebebiyle kana hızlı karışıp kan şekerini çok ani yükseltir ve bu sebeple çok çabuk acıktırır. Ayrıca kızartma olarak tüketilirse sağlığa zarar verir. Yüksek şeker içeren meyveler ve suları  Meyveler içerdikleri vitamin, mineral, posanın yanı sıra belirli miktarlarda şeker içeriyor. Yüksek şeker içermek aynı zamanda çabuk acıktırmak anlamına geliyor. Özellikle; kavun, karpuz, üzüm gibi...diğer meyvelere göre daha yüksek şeker içeren meyveler çok çabuk acıktırır. Makarna Makarna, lif ve besleyicilik  içermediği ve vitami-mineral  açısından zayıf olduğu için çok kısa sürede sizi acıktırır. Fast food Glisemik indexi yüksek , koruyucuların ve yapay tatlandırıcıların  fazla ,yararlı yağların az,vitamin mineral içeriği düşük olması sebebiyle çok çabuk acıktırır.  
Benzer Videolar