Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için ulusal konsey kurulacak

Gazze Bilgilendirme Ofisi Müdürü Selame Maruf, siyonist işgal rejiminin saldırıları sonrası alt yapısında ciddi sorunların meydana geldiği Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için ulusal konsey oluşturulacağını belirtti.

Gazze’de düzenlediği basın toplantısında Maruf, birçok Filistinli grupla gerçekleştirilen diyalog görüşmeleri neticesinde Gazze’nin yeniden imarı için ulusal bir konseyin kurulması hususunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Maruf, Gazze içindeki ve dışındaki ilgili tüm taraflarla koordineli olarak yeniden yapılanma sürecini denetlemesi amacıyla kurulacak olan ulusal konseyin, hükümet, sivil ve özel sektörün yanı sıra bazı ulusal şahıslardan teşekkül edeceğine dikkat çekti.

İşgal rejiminin, direniş güçlerini bahane ederek çok sayıda sivil yerleşim yerleri ile kamu kurumlarını yerle bir ettiğine işaret eden Maruf, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılar sonucu tahrip olan bölgenin yeniden inşası için gerekli fonların sağlanması çağrısında bulundu.

Gazze Belediye Başkanı Yahya es-Serrac da, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının yaklaşık 130 bin metrelik yol ve kaldırımı tahrip ettiğini belirterek, şehrin yeniden imar edilmesi için uzun bir süreye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

10 Mayıs’ta başlayan ve 11 gün devam eden işgal rejiminin saldırıları Filistin direnişinin sert karşılığıyla Siyonistlerin hezimetiyle sona erdi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın