FAST sisteminde limit yükseliyor

EFT ve havale ücreti almadan 24 saat transfer imkânı tanıyan FAST sisteminde limit 4 Ağustos itibarıyla 1000 liradan 2000 liraya yükseltilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), FAST sistemi işlem üst limitinin arttırılacağını, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının FAST sistemine katılım başvurularının alınmaya başlandığını açıkladı.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“TCMB iç kaynaklarınca geliştirilen ve 8 Ocak 2021 tarihi itibarıyla kullanıma açılan yeni nesil, 7/24, anlık ödeme sistemi Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sisteminde günlük ortalama 2 milyon adet anlık ödeme, müşteri hesapları arasında bir saniyeden daha kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Ödemelerin, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi ile kolay ve hızlı bir şekilde başlatılması için Kolay Adresleme Sistemine kayıt olan kullanıcı sayısı ise 11,3 milyona ulaşmıştır. Sistemin sorunsuz işleyişi ve yaygınlaşması gözetilerek hâlihazırda 1.000 TL olan işlem tutar limiti 4 Ağustos 2021 tarihinde 2.000 TL’ye yükseltilecektir.”

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın