Eyyübiye Belediyesinden Sosyal Belediyecilik Örneği

Eyyübiye Belediyesi Şanlıurfa’nın Merkez Belediyelerinde biri olup Eski Urfa olan bölümü kapsamaktadır. Eyyübiye Belediyesi son zamanlarda yaptığı hizmetlerle Sosyal Belediyecilik alanında güzel çalışmalar yapmaktadır.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş seçildiği gün itibari ile sürekli olarak esnaf ziyareti, vatandaş ziyareti yapmaktadır. Bu işleri tek başına yapan Başkan Kuş ekibine kattığı yeni müdürler ile Sosyal Belediyeciliği tüm belediyede yaymış görünüyor.

Yeni atadığı Muhtarlık İşleri Müdürü Ahmet Alkan Başkan Kuş’un talimatı ile muhtarların taleplerini, tek tek ziyaret ederek alıyor. Talepler yine Başkan Kuş’ a iletiliyor. Halk ve vatandaşlar arasında köprü olan muhtarlara iletişim en üst düzeyde kuruluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından başlatılan Muhtar toplantılarını Yerel de farklı bir zemine Oturtan Eyyübiye Belediyesi, Yeni atadığı Muhtarlık İşleri Müdürü Ahmet Alkan ile talepler tek tek ve yerinden alınıyor.

Yüksek Lisans Mezunu olan müdür Ahmet Alkan, bazen tek başına bazen, personellerle bazende meclis üyeleri ile muhtarları gezip talepleri alınmaktadır. Ayrıca Müdür Ahmet Alkan mesai saatleri dışında da çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettirmektedir.

Başkan Mehmet Kuş tarafından başlatılan çalışma Urfa genelinde büyük bir yankı uyandırmış görünüyor. Diğer Belediyelerde Muhtarlarla iletişimi arttırdığı ve farklı çözümlerle Muhtarlarla iletişim kurmaya çalışıyor.

Ancak Eyyübiye Belediyesi yaptığı çalışmalar, özellikle birebir görüşmeler çok etkili oluyor. Çünkü toplu görüşmelerde ilçe geneli sorunlar konuşuluyor. Ancak birebir görüşmelerde mahalle eksikleri tek tek tespit ediliyor. Yerinde inceleme yapılıyor ve sağlıklı rapor hazırlanabiliyor. Bu çalışmaları ile Eyyübiye Belediyesi Sosyal Belediyecilik örneği gösteriyor.

Bu Haberi Paylaşın