Elektronik Sigaranın Avantajları

Sigara ve tünü ürünlerine bağımlılığı azaltmak için ileri teknoloji ile üretilen elektronik sigaralar 2000’li yıların başında piyasaya girmiş ve o günden günümüzde kadar hızlı gelişip değişmekte olan bir sektör haline gelmiştir. Elektronik ya da E -sigara olarak da isimlendirilen bu cihazlar sigara ve tütün ürünlerini bırakmak isteyenler için ileri teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak ve çeşitli testlerden geçirilerek çıkartılmıştır. Adından da anlaşılacağı gibi elektronik enerjisi e çalışan bir cihaz olmaktadır. Cihazda bir adet şarj olabilen batarya bulunmaktadır.

Kusuşuz çalışma prensibine sahip olan e-sigaranın temel parçası olan atomizer cihazı çalıştırdığın andan itibaren harekete geçiriyor. Sigarayı ağızlık yolu ile içinize çektiğinde duman yerine buhar oluşturur. Cihazda bulunak kartuş ya da tank olarak isimlendirilen bir diğer parça ise sigaranın çalışması için gerekli olan likit sıvısını saklamak için kullanılıyor. Normal sigara ve tütün ürünlerine nazaran çok az zararı bulunan bu sigaralar sayesinde dünya genelinde binlerce kişi normal sigaraya olan bağımlılığı azaltmış ya da sigarayı tamamen hayatından çıkarmıştır.

E- Sigaranın Avantajları

Normal sigara ve tünü ürünlerini bırakmak isteyenlerin ilk başvurduğu seçenek olan elektronik sigaranın avantajları kısaca şunlardır:

  • Ergonomik bir yapıya sahip olduğundan dolayı günlük ya da iş hayatınız da istediğiniz yerde zamanda kullanma imkânı sunar.
  • Sigaradan kaynaklı el ve dudak alışkanlıklarını ortadan kaldırıyor.
  • İçinize çektiğinizde duman değil buhar oluşturuyor ve bu sayede içinize zehirli maddelerin gitmesini engelleyip, sağlıklı bir ömür vaat ediyor.
  • S ısıtma sistemine sahip olduklarından dolayı ateş ile çalışma. Sigarayı açma tuşuna batığınızda elektrik enerjisi devreye girip ısıtma sitemini çalıştırarak sıcaklık oluşturur
  • Diğer sigaralar gibi çevreye kötü koku yaymazlar. Tam aksine meyve aromalı likitler sayesinde ortama hoş ve egzotik bir koku yayarlar
  • Aslında elektronik sigaranın en büyük avantajı içtiğiniz zaman bir sigarayı bitmek zorunluluğunuzda yoktur. Canınız sigara istediğinizde bir iki kere çekmeniz bile yeterli olacaktır. 
  • Normal sigaralar fiyat bakımından oldukça pahalıdır. Günümüzde en düşük sigara fiyatı 15 ya da 20 TL aralığındadır. Günlük bir paket sigara içen bir kişi Sigara için yaklaşık ayda 600 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyor. Fakat elektronik sigaralara likitler biraz daha ucuzdur. Üç dört paket sigara fiyatına alçağınız likitti en az bir ay kullanabilme imkanına sahipsiniz.  Böylece size e- sigaralar ekonomik açıdan da büyük avantaj sağlıyor.

 E- Sigaranın Zararları Var Mı?

 Normal sigaralara göre daha zararlıdır. Ayrınca e- sigaranın elektrik enerjisi ile çalıştığın ve bir adet bataryaya sahip olduğun yukarda anlatmıştık. Eğer e- sigaralarınızı normalden fazla tüketirseniz bataryası çok ısınacak ve cihanız patlamasına neden olacaktır. Bunun dışında başka bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.
Elektronik sigara likit alımlarınızı https://elektroniksigarashop.org/ online adresimizden yapabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın